Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Rusza I edycja Global Sushi Challenge 2015


Celem Global Sushi Challenge – największego międzynarodowego konkursu sushi masterów jest prezentacja najwyższej jakości sushi przy jednoczesnym zastosowaniu zaawansowanych technik z zachowaniem najwyższych zasad bezpieczeństwa i zarządzania produktem. Krajowe finały konkursu odbędą się w 14 państwach między majem a październikiem 2015r. Wielki Finał natomiast 25  listopada w Japonii.

Sushi – wizytówka Japonii – na stałe wpisało się w kulturę gastronomiczną wielu krajów. Choć jego miłośników nieustannie przybywa to proces jego przygotowania, przestrzeganie norm jakości i higieny nie wszędzie są zrozumiałe. Stąd idea konkursu. Global Sushi Challenge ma edukować zarówno sushi masterów, jak i konsumentów na całym świecie.

W jury konkursu znajdą się m.in. uznane autorytety w przekazywaniu tradycji sushi, technik oraz zarządzaniu procesem jego powstawania. Uczestników oceniać będą instruktorzy World Sushi Skills Institute. Głównym sponsorem konkursu jest norweska Rada ds. Ryb i Owoców Morza. Global Sushi Challenge organizowany jest przez World Sushi Skills Institute z Japonii oraz Norwegian Seafood Council – Norweską Radę ds. Ryb i Owoców Morza.

Jestem niezwykle podekscytowana nową inicjatywą, która łączy japońską tradycję sushi i norweskiego łososia, który na całym świecie jest jednym z ulubionych składników sushi. Co więcej – ogromnie się cieszę, że konkurs odbędzie się również w Polsce. Jak wiadomo, to właśnie tu, w listopadzie 2014 pobiliśmy Rekord Guinnessa na największą na świecie mozaikę sushi. Dlatego mocno trzymam kciuki za polskich sushi masterów i liczę na ich udział w konkursie – mówi Kristin Pettersen, dyrektor polskiego rynku Norweskiej Rady ds. Ryb i Owoców Morza.

Finały krajowe:

Eliminacje

  • Do udziału w konkursie zaproszono sushi masterów z minimum 3-letnim doświadczeniem w zawodzie. Aplikacje należy składać na stronie internetowej do 31 lipca. Spośród nich jury wybierze 20 finalistów
  • Finaliści dodatkowo zostaną zaproszeni do udziału w dwudniowym seminarium organizowanym przez World Sushi Skills Institute. Uczestnicy Seminarium, po zdanym teście, otrzymają Certyfikat International Sushi Proficiency – jest to jedyny uznany i akceptowany na całym świecie oficjalny certyfikat, przyznawany przez japońskie stowarzyszenie sushi

Finały krajowe – kalendarz

17.05: USA 09.09: Polska
18.06: Korea 18.09: Portugalia
30.06: Japonia 23.09: Hiszpania
09.07: Singapur 30.09: Wielka Brytania
16.07: Tajwan 07.10 Szwecja
27.08: Indonezja 10.10: Norwegia
03.09: Niemcy 15.10: Francja

Finał polski

Seminarium – 7/8 września w Centrum Technik Kulinarnych Doram, Grupa Dora Metal, Warszawa 

Finał Polski – 9 września w Centrum Technik Kulinarnych Doram, Grupa Dora Metal Warszawa

Wielki Finał

Zwycięzcy finałów krajowych z 14 krajów spotkają się w Wielkim Finale w Tokio 25 listopada.

Nagroda

3-dniowy sushi tour w Japonii, kolebce sushi. Jeśli zwycięzca będzie z Japonii zostanie zaproszony do Norwegii – kraju pochodzenia łososia – jednego z najpopularniejszych składników sushi.

Więcej szczegółów na stronach:

www.sushichallenge.global

www.rybyznorwegii.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000