Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
15. edycja L'Art d...
XII Konkurs Włoski...
Pyszna Polska 2017...
Festiwal FINE DINI...
XII. Festiwal Kuch...
Już w marcu w Hamb...
Targi EuroGastro i...
III Mistrzostwa Po...
Konkursu Włoskiej ...
Świętokrzyski T...
Polak jurorem w pr...
Trzecia edycja ...
Ruszyła rekrutacja...
Kto może zakwalifi...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Robot - Coupe
HellCold
M&M Gastro
Caffetea
Manitowoc Foodservice
Iguana - Gastro
Demi Co.
Dora Metal
Senso Gastro
Lunch24.pl
Artykuły spożywcze
Iglotex
Stówka - Pizzola
Belgium`s Best
Menos
ABC Espresso
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Ruszyła rekrutacja barmanów do World Class 2017


Nowa formuła z jeszcze mocniejszym naciskiem na edukację i światowy finał w tętniącym życiem Meksyku. Tak zapowiada się nowa edycja najbardziej prestiżowego konkursu barmańskiego na świecie – World Class Competition. Zgłoszenia do krajowych eliminacji wystartują 9 listopada, jednak już w październiku ruszył cykl bezpłatnych, otwartych dla barmanów szkoleń. Spotkania odbywają się w 8 miastach, a udział w przynajmniej jednym z nich jest warunkiem kwalifikacji do konkursu. Kto – po dwóch barmanach z warszawskiego koktajlbaru El Koktel – ma apetyt na światową karierę w miksologii?

Rozpoczyna się dziewiąta na świecie, a trzecia w Polsce edycja konkursu miksologicznego, World Class Competition. Tym razem najlepszych barmanów z 60 państw zawiedzie do jednego z najbardziej żywiołowych miast na świecie – Meksyku. Zanim to jednak nastąpi, kandydaci przejdą przez sito krajowych eliminacji, które właśnie ruszyły.
 

Nowa, polska edycja jest w jeszcze większym stopniu nastawiona na szkolenie szerokiego grona talentów barmańskich. W 8 miastach: Gdańsk, Kraków, Katowice, Łódź, Poznań, Szczecin, Warszawa i Wrocław, odbywa się cykl warsztatów. Szkolenia prowadzone są przez dwóch pierwszych Polaków w światowych finałach World Class, Pawła Rodaszyńskiego i Mateusza Szuchnika. Laureaci poprzednich edycji zdradzają, jak przygotować się do aplikacji, zdobyć wysokie noty w eliminacjach i wreszcie zawalczyć o światowe trofeum. Szkolenia zaplanowane są do końca listopada.

Rekrutacja barmanów odbywać się będzie od 9.11.2016 do 15.02.2017, a zadaniem kandydatów będzie stworzenie receptury koktajlu nawiązującego do jednego z pięciu trendów w światowej miksologii, opisanych w raporcie Diageo Reserve World Class pt. Future of Cocktails: ‘Emocje’, ‘Hi-tech’, ‘W nieznane’, ‘Ekorozwój’, ‘Wybór’.

Listę 30 barmanów, którzy zakwalifikują się do polskiej edycji konkursu (top 30), poznamy w drugiej połowie lutego 2017 r. Po półfinałowym zjeździe barmańskim w kwietniu przyszłego roku jury wyłoni finałową dwunastkę, zaś polskiego Barmana Roku 2017 i finalistę World Class Competition w Meksyku poznamy pod koniec maja.

W 2016 roku na globalne finały World Class Poland w Miami wyjechał Paweł Rodaszyński. Rok wcześniej w światowych zawodach w Kapsztadzie wziął udział Mateusz Szuchnik. Obaj do kraju wrócili z zaszczytną pozycją w gronie 20 najlepszych barmanów globu.
 

W edycji World Class Poland 2016 do półfinałowej 30-ki zakwalifikowali się barmani z Gdańska, Katowic, Krakowa, Łodzi, Oświęcimia, Poznania, Sopotu, Warszawy i Wrocławia. Ostatecznie na podium stanęli: Paweł Rodaszyński z warszawskiego koktajlbaru El Koktel, Tomasz Źródłowski z Mercy Brown w Krakowie (2. miejsce) oraz Szymon Duszkiewicz z Cafe Bar Monopol we Wrocławiu (3. miejsce).

World Class Poland jest częścią globalnego programu Diageo Reserve WORLD CLASS, którego misją jest edukacja i rozwój kultury spożywania alkoholu. Dlatego proces wyłonienia reprezentanta Polski na światowych zawodach obejmuje równolegle realizację zadań konkursowych oraz warsztaty prowadzone przez ekspertów w dziedzinie miksologii.

Informacje o World Class Poland, zgłoszenie na szkolenia oraz aplikacje do konkursu na: https://www.facebook.com/worldclasspoland
 
Video-relacja z finału World Class Competition 2016 w Miami: https://youtu.be/clXaSgMELBk

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Local Pizza Reinex Barry Callebaut Tableart Tomasz Miszczak Belgium`s Best Fondis M&M Gastro POSbistro Convotherm Na Lunch Makro Cash & Carry M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Winterhalter Gastronom Polska HellCold Voigt Demi Co. Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Artek Steinberg RM Gastro Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Iguana - Gastro Cryogen Gaspol Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000