Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Ruszyła rekrutacja do konkursu kulinarnego „Czas na rybę!”


Rozpoczęła się rekrutacja do V edycji profesjonalnego, ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Czas na rybę!”, który w tym roku odbędzie się w  dniach 1-2 października 2022 r. na Zamku Książęcym w Niemodlinie. W konkursie mogą brać udział uczniowie szkół gastronomicznych oraz Szefowie Kuchni z całego kraju.
 
Trwają zapisy do konkursu. Uczniowie zgłaszać się mogą do 11 września. Czas rekrutacji dla kucharzy mija 15 września. Szczegóły i regulaminy pod linkiem:

http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia
 
Wycieczka do Włoch czeka na szefów kuchni. Laureaci trzech pierwszych miejsc pojadą do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast dla trzech najlepszych drużyn w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych, zostaną zorganizowane warsztaty kulinarne z wykorzystaniem pieców UNOX.
 
 
W pierwszy dzień konkursu, sobotę 1 października, o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia zawalczą uczniowie szkół gastronomicznych. Następnego dnia, w niedzielę 2 października, będą rywalizować Szefowie Kuchni z całej Polski.
 
 
Organizator określa i zapewnia produkty obowiązkowe. Zawsze jest to karp, natomiast drugi produkt określany jest co roku przez Organizatorów. W tym roku, oprócz obowiązkowego karpia opolskiego, w potrawach konkursowych muszą znaleźć się koniecznie suszone owoce z firmy Vita NaturaEco Susz! *Do wyboru suszone: czereśnie, śliwki, gruszki, jabłka, aronie, maliny, porzeczki. Pełen opis produktów na stronie producenta:
https://ecosusz.pl/nasza-oferta/produkty-suszone-bio Wszystkie owoce pochodzą z terenu Lokalnej Grupy Działania "Owocowy Szlak".
 
 
Konkurs kulinarny „Czas na rybę!” organizowany jest od 2018 roku przez Rybacką Lokalną Grupę Działania „Opolszczyzna”, wspólnie z Szefem Kuchni Kamilem Klekowskim i Zamkiem Książęcym w Niemodlinie. Od samego początku patronem merytorycznym konkursu jest stowarzyszenie Euro- Toques Polska, a w jury zasiadają utytułowani Szefowie Kuchni. Konkurs “Czas na rybę!”, którego głównym tematem jest karp opolski, odbędzie się w pierwszy weekend października 2022 roku na Zamku Książęcym w Niemodlinie. W jury konkursu zasiadali m.in.: Iwona Niemczewska, Kurt Scheller, Jaean Bos, Tomasz Smoczyk, Jarosław Walczyk, Krzysztof Szulborski, Jarosław Uściński, Wojciech Harapkiewicz i Marcin Soból. Pełen skład jury tegorocznej, piątej edycji będzie znany już niebawem.
 
 
Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna” to stowarzyszenie zrzeszające hodowców lokalnych ryb, gminy, na których terenie prowadzona jest gospodarka rybacka, przedsiębiorstwa, organizacje pozarządowe oraz osoby fizyczne – sympatyków zdrowego jedzenia, w tym przede wszystkim lokalnych ryb.
 
 
Na zgłoszenia uczniowie szkół gastronomicznych mają czas do 11.09. natomiast na Szefów Kuchni organizatorzy czekają do 15.09.2022 r.
Gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast Belfood HAGEA
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000