Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Konkurs Kuchnia...
Galicyjskie Smaki ...
XIII Mistrzostwa P...
IV Międzynarodowy ...
Kongres Szefów Kuc...
Dorszowe Żniwa 201...
Culinary Innovator...
Bartosz Peter będz...
MAKRO Polska rozpo...
Kulinarny Puchar P...
Czas na noworoczne...
Goût de Franc...
Druga edycja Spotk...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
GRILL KAMADO
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Fanex
Sokołów
Belfood
Lemonia
Barry Callebaut
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Ruszyły zapisy do Goût de France/Good France 2018!


Już po raz czwarty wydarzenie Goût de France / Good France zgromadzi nas w pierwszym dniu wiosny, a więc 21 marca 2018 roku, wokół szefów kuchni na pięciu kontynentach: razem obchodzić będziemy święto francuskiej gastronomii.

W każdej restauracji, która weźmie udział w tym projekcie, specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: chodzi o idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności.

Czwarta edycja koncentrować się będzie na promowaniu walorów francuskich win i napojów alkoholowych.
 


W Polsce w pierwszej edycji wydarzenia w 2015 roku wzięło udział 37 restauracji, w 2016 było ich już 93. W 2017 ich liczba wzrosła do 159 restauracji w 14 województwach.

W skali światowej w 2017 roku, w Goût de France / Good France wzięło udział 2100 restauracji, jak również 156 francuskich ambasad i konsulatów ze 149 krajów.

Czy to w słynnych restauracjach, czy w dobrych knajpkach, szefowie kuchni z całego świata mogą włączyć się w to globalne święto radosnego posiłku. Zapisy są przyjmowane poprzez stronę: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register

Każde zgłoszone menu powinno składać się z następujących pozycji: aperitif, przystawki, danie główne, deska serów, deser, francuskie wina i szampany. Wysokość ceny za menu ustala sama restauracja.

Dla uzyskania dodatkowych informacji, prosimy skontaktować się z:
Atout France Polska
Pani Julia Dzionek
Tel. + 48 22 529 30 86
stagiaire.pl@atout-france.fr
ul. Piękna 1
00-477 Warszawa

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Robvita Smoker GRILL KAMADO Gastromix Matlix Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Reinex Barry Callebaut Barson Caffetea Tableart Tomasz Miszczak
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000