Tematem tegorocznej edycji jest danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professional.
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej to konkurs, który promuje młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz zachęca ich do doskonalenia swoich umiejętności poprzez aktywny udział w życiu środowiska kulinarnego. Dzięki niemu młodzi kucharze już w czasie nauki w szkole mogą zaistnieć w środowisku profesjonalnej gastronomii. Laureat pierwszego miejsca otrzymuje w restauracji z gwiazdką Michelin oraz automatycznie kwalifikuje się do finału konkursu Primerba Cup organizowanego dla profesjonalnych szefów kuchni.
Spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń jury wyłoni 24 półfinalistów konkursu. Ogłoszenie wyników pierwszego etapu konkursu nastąpi najpóźniej 23 grudnia 2016 r.
Drugim etapem konkursu są dwa półfinały, które odbędą się 18 stycznia i 15 lutego 2017 r. Finał konkursu odbędzie się 8 marca 2017 r.
Do pobrania:
Regulamin
Źródło: www.unileverfoodsolutions.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.