W tym roku będzie kolejna edycja szkoleń domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD z zakresu przygotowania dań z Grilla Bbq i Wędzenia oraz Masarstwa Tradycyjnego. Podstawowym produktem zastosowanym w szkoleniu będzie Polska Wołowina – ras mięsnych.
Przeważająca większość polskich restauratorów oraz gospodyń domowych skupia się na najbardziej popularnych metodach obróbki mięsa wołowego jak gotowanie, pieczenie, smażenie, wykorzystując klasyczne źródła temperatury a mianowicie energii elektrycznej bądź gazu. Skupiając się tylko na tych najbardziej popularnych elementach nie wykorzystują do końca potencjału jaki drzemie w innych mniej popularnych elementach mięsa wołowego takich jak – łata wołowa - brisket, żebro wołowe, baweta itp. Bardzo widocznym problemem wśród polskich specjalistów związanych z żywieniem jest mała wiedza o innych sposobach przygotowania i obróbkach termicznych jakimi są grillowanie i barbecue. Skutkiem braku w/w wiedzy jest mało urozmaicona oferta potraw z mięsa wołowego w lokalach gastronomicznych oraz gospodarstwach domowych. Celem szczególnym w trakcie szkolenia jest zwiększenie zarówno dla konsumentów jak i producentów na temat walorów odżywczych i prozdrowotnych w zrównoważonej diecie.
Wykorzystanie mało stosowanych wołowych elementów kulinarnych ma za zadanie zwiększenia zapotrzebowania na te elementy a tym samym zwiększenia konsumpcji wołowiny.
TERMINY SZKOLEŃ i WARSZTATÓW
I Termin - 20-21-22.01.2023 r.
Szkolenie/warsztaty celowe – dedykowane
Z zakresu: Szkolenie domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD
Przygotowanie potraw grill, bbq i wędzenia
Realizowane: przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
Finansowane: z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
Miejsce: Zespół Szkół nr 1, ul. Morska 1, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie
II Termin - 03-04-05.02.2023 r.
Szkolenie/ warsztaty celowe/ dedykowane
Z zakresu: Szkolenie domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD
Przygotowanie potraw grill, bbq i wędzenia
Realizowane: przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
Finansowane: z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
Miejsce: Drążdżewo, woj. mazowieckie
III Termin - 24-25-26.04.2023 r.
Szkolenie/ warsztaty celowe/ dedykowane
Z zakresu: Szkolenie domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD
Przygotowanie potraw grill, bbq i wędzenia
Realizowane: przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
Finansowane: z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
Miejsce: Sztynort, woj. Warmińsko- mazurskie
Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić
formularz oraz odesłać na podany poniżej adres mailowy.
Zapraszamy do zapisów: mail:
biuro@smoker.com.pl
Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.