Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Sędziowie techniczni KPP 2014


Każdy konkurs to wielkie emocje i mnóstwo pracy, przede wszystkim ze strony uczestników. Tygodnie, a nawet miesiące przygotowań przesądzają o ostatecznym efekcie prezentowanego dania, które fachowym okiem ocenia jury. Kto w tym roku będzie punktował prace konkursowe w półfinale i finale Kulinarnego Pucharu Polski?

Kulinarny Puchar Polski to dwie niezależne ekipy sędziowskie oceniające pracę kucharze pod względem różnych aspektów. Jury degustacyjne poddaje analizie głównie prezentację potrawy i jej smak. Druga ekipa – jury techniczne weryfikuje wysiłki uczestników konkursu w kategoriach: mise en place i czystość oraz przygotowanie zawodowe.

W tym roku w loży Sędziów Technicznych zasiądą:
Wojciech Harapkiewicz

Jest specjalistą w dziedzinie nowoczesnej kuchni. Obecnie piastuje stanowisko szefa kuchni w restauracji DWORZYSKO w Szczawnie-Zdroju. Pełni również funkcję vice-prezesa Euro Toques Polska. Jak sam podkreśla, ważnym punktem rozwoju zawodowego były staże, jakie odbył w restauracjach nagrodzonych Gwiazdkami Michelin w Szwajcarii czy Włoszech. Swoje umiejętności szlifował także pod czujnym okiem Alexandra Dresslera w prestiżowej restauracji Bayrisches Haus, również nagrodzonej Gwiazdką Michelin w 2004 roku.
 
Wiedza, umiejętne posługiwanie się technikami gotowania pozwoliły mu objąć i z sukcesem pełnić przez blisko 8 lat funkcję Szefa Kuchni w Hotelu Królewskim w Gdańsku, a przez 3 lata w niemieckiej restauracji Fischmeister. Ponadto pracował w kuchniach  takich restauracji jak Castle Ringberg we Włoszech, Domaine De Chateauvieux w Szwajcarii, a także Primavera czy Kreska.
 
Swoją wiedzę oraz kreatywność wielokrotnie udowodnił zajmując czołowe miejsca w konkursach kulinarnych rozgrywanych zarówno na arenie krajowej jak i zagranicznej. Jego kunszt został niejednokrotnie doceniony przez głowy państwa, dla których gotował, a także przez Jego Świątobliwość DALAJLAMĘ.

Ernest Jagodziński
 
Karierę zawodową w gastronomii rozpoczął w 1999 roku. Pracował jako kucharz w Restauracji ’99, a potem od 2002 roku w Restauracji Sense. W tym czasie nabył bezcenne doświadczenie i doskonalił swoje umiejętności, co pozwoliło mu w 2003 roku objąć funkcję zastępcy szefa kuchni w The Westwin Warsaw Hotel, a potem powrócić do Restauracji ’99 w roli Executive Chef’a.
 
Obecnie pełni funkcję Executive Chef’a w Restauracji Cucina w City Park Hotel & Residence w Poznaniu. Jest utytułowanym laureatem wielu konkursów kulinarnych.
 
 
Z Wojciechem Harapkiewiczem oraz Ernestem Jagodzińskim spotkamy się 30 września oraz 1 października podczas półfinału i finału Kulinarnego Pucharu Polski 2014, który odbędzie się w trakcie tegorocznej edycji Targów POLAGRA GASTRO.

Więcej informacji o KPP: www.kpp.mtp.pl
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000