Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Selekcja Bocuse d'Or Poland 2015r.


Wszyscy chętni do wzięcia udziału w selekcji Bocuse d’Or Poland 2015r muszą nadesłać swoje zgłoszenie do 05 października. Selekcja odbędzie się natomiast w Warszawie 8 listopada. Zostanie wówczas wyłoniony kandydat, który będzie reprezentował nasz kraj podczas konkursu w Budapeszcie. Będzie miał też okazję walczyć o niezwykle ważny tytuł w dziedzinie gastronomii.
 
 
Każdy z krajów, który chce wziąć udział w konkursie Bocuse d’Or musi przejść kontynentalne kwalifikacje. Dotyczą one Europy, Azji i Ameryki Łacińskiej. Dla pozostałych odbywa się system indywidualnych wniosków. W sumie w finale spotykają się 24 kraje z całego świata.
 
Każda reprezentacja musi przygotować danie mięsne i danie rybne, które będą podane na specjalnej platerze i potem serwowane na talerzach dostarczonych przez organizatorów. Podczas konkursu przyznawane są również nagrody specjalne za danie mięsne i danie rybne oraz dla najlepszego asystenta.
 
Bocuse d’Or Europe – jego celem jest wybór 12 państw europejskich, które będą uczestniczyć w finale Bocuse d’Or, który odbędzie się w ramach Sirha w Eurexpo Lyon-Francja. Bocuse d’Or Europie to wydarzenie, które odbywa się co 2 lata w innym europejskim kraju. Kraje ubiegające się na organizację imprezy muszą dostać zgodę od Europejskiego Komitetu Organizacyjnego.
 
Bocuse d’Or Asia – 11 konkurujących ze sobą krajów, do finału kwalifikują się 4 kraje.
 
Bocuse d’Or America Latina – do finału kwalifikują się 3 kraje.
 
Individual participations (indywidualny udział) – dotyczy wszystkich krajów, które nie mają możliwości wzięcia udziału w kontynentalnej selekcji (Afryka, Ameryka Połnocna, Bliski Wschód, Oceania). Spośród krajów starających się o uczestnictwo w konkursie International Organisation Committee wybierze 3.
 
Wild cards – Organizatorzy wybierają 2 dodatkowe kraje, które wezmą udział w konkursie.
 
 
Skład Reprezentacji:
 
  • President – znany, profesjonalny kucharz, pracujący w restauracji lub hotelu
  • Promotion menager – pozyskiwanie finansów, sponsorów, kontakt z organizatorami konkursu
  • Trener/Coach – każda ekipa może wybrać trenera
  • Candidate/Kandydat – musi mieć co najmniej 23 lata (w dniu finału)
  • Asystent/Commis – nie może być starszy niż 22 lata (w dniu finału)
 
Bocuse d’Orfestiwal kulinarnych talentów – jest wydarzeniem światowej klasy i najbardziej prestiżowym konkursem branży gastronomicznej, którego celem jest promowanie gastronomii na całym świecie. Umożliwia on nie tylko rozwój kariery, ale także zdobywanie cennego doświadczenia i zdolności kulinarnych. Polskę do udziału w tym przedsięwzięciu udało się zgłosić, dzięki staraniom C-Michel Labarre – Prezesa Academy Bocuse d’Or Poland.

Dodatkowych informacji udziela:

C-Michel Labarre, Prezes Academy Bocuse d’Or Poland

tel.: 604 917 404

e-mail: michel@labarre.pl

Więcej informacji na stronie:
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000