Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Spotkajmy się na Polagrze!


Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski. Jak zapowiadają organizatorzy, nie zabraknie nowości i kulinarnego show!
 

Poznańska Polagra to wydarzenie, na którym nie wypada nie być. To cztery dni, podczas których można zapoznać się z nowymi rozwiązan iami sprzętowymi do profesjonalnych kuchni, żywnością pochodzącą od polskich producentów oraz specjałami produkowanymi za granicą. Wystawcy zaprezentują nowości z grupy eko, a także te, inspirowane kuchniami świata. Część ekspozycji, jak co roku, dedykowana jest także wyposażaniu obiektów noclegowych oraz sal restauracyjnych. Najważniejsze w tym wydarzeniu są jednak spotkania i wspólne rozmowy, dla których tłem będzie nie tylko ekspozycja, ale również zaplanowane konkursy i pokazy kulinarne z udziałem znakomitych gości.

Serce targów zabije najmocniej w strefie kulinarnej, w której odbędzie się 19. finał Kulinarnego Pucharu Polski – konkursu mogącego pochwalić się rekomendacją najważniejszych stowarzyszeń branżowych w Polsce i cieszącym się ogromnym prestiżem w gronie szefów kuchni. Zawodnicy tegorocznej edycji będą musieli przygotować przystawkę, w której obligatoryjne do zastosowania są papryka świeża, Ser Bursztyn, jajko i olej z esencją masła, a także danie główne z wykorzystaniem wołowiny Flank Stek, szpiku kostnego, ziemniaka i śliwki. Na deser zaserwowane zostaną natomiast dania stanowiące wariacje na temat połączenia gruszki i orzechów laskowych. Prace uczestników będzie oceniać międzynarodowe Jury pod przewodnictwem Jarosława Walczyka.

Podczas tegorocznej edycji targów powrócą także pokazy Master Class Show. Mistrzowie polskiej sceny kulinarnej, m.in. Tomasz Purol czy Ernest Jagodziński, podzielą się swoją wiedzą budowaną na wieloletnim doświadczeniu zawodowym. Będzie o roli ziół w kuchni, wykorzystaniu serów zagrodowych, nowoczesnych deserach restauracyjnych i kuchni Podlasia, która powinna być inspiracją dla szefów kuchni stojących przed zadaniem zbudowania vegańskiego menu. O vege rozwiązaniach produktowych będzie też mowa podczas specjalnej prelekcji, podczas której przedstawione zostaną motywy towarzyszące ograniczeniu spożycia mięsa oraz fakty dotyczące rozwoju rynku roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych. Na restauratorów czekają także warsztaty fotografii kulinarnej.

Targom POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL i POLAGRA FOOD towarzyszą także Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH i Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK. Na wszystkie wydarzenia obowiązuje jeden bilet. Warto więc zarezerwować sobie więcej czasu, by poznać chociażby trendy związane z opakowaniami, które wykorzystuje się także w gastronomii. Więcej informacji o targach na www.polagragastro.pl.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000