Konkurs Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016, organizowany przez firmę MAKRO Cash & Carry, skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych i kucharzy do 21. roku życia. Partnerem strategicznym wydarzenia po raz pierwszy został Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska, a w jury zasiądą wiodący szefowie kuchni, będący jego laureatami: Paweł Oszczyk, Michał Kuter, Agata Wojda, Michał Bryś, Witek Iwański oraz Redaktor Naczelna Justyna Adamczyk.
Podczas spotkania informacyjnego przybliżone zostaną zasady udziału w konkursie i przebieg jego poszczególnych etapów. Uczestnicy będą również mieli możliwość poznać bliżej konkursowe jury, które na tę okazję przygotowało wiele atrakcji.
Szef Roku Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2016, Paweł Oszczyk, podsunie inspiracje kulinarne i przeprowadzi pokaz gotowania na żywo o tematyce: Dania z ryb słodkowodnych.
Szef Jutra Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2016, Michał Bryś, podzieli się swoimi przepisami na kulinarną kreatywność oraz poradzi, jak efektywnie kierować zespołem młodych talentów. Natomiast
Kobieta Szef Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2015, Agata Wojda, przedstawi temat: Produkt, region, sezonowość, rzeczywisty kunszt, tradycja.
Spotkanie odbędzie się 1. czerwca w godzinach 12:00 – 15:00 Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO w Warszawie (Al. Jerozolimskie 184). Zgłoszenia do udziału w spotkaniu prosimy przesyłać drogą mailową na adres magdalena.figurna@makro.pl lub malgorzata.bednarek@makro.pl.