Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Startuje Koneser Restaurant Week


Od 18 do 23 marca w zrewitalizowanej XIX-wiecznej fabryce wódek na warszawskiej Pradze będziemy celebrować święto restauracji i dobrego smaku. Organizatorzy największego festiwalu restauracyjnego w Polsce, Restaurant Week, zapraszają na jego lokalną odsłonę – Koneser Restaurant Week. Przez 6 dni będzie można nacieszyć się wyśmienitymi potrawami przygotowanymi przez restauracje specjalnie na tę okazję w cenie 49 zł za 3 dania.
 
 
Nie bez przyczyny w 2017 roku magazyn Business Insider uznał warszawską Pragę za 4. najlepszą dzielnicą Europy. Jej wyjątkowy klimat tworzą miejsca takie jak nasz Koneser, który stał się między innymi zagłębiem kulinarnym dla wielbicieli smaków z całego świata. Szeroka oferta gastronomiczna przyciąga wielu gości, tych lokalnych, ale także turystów. To świetne miejsce na lokalną odsłonę Restaurant Week – mówi Monika Piwońska z Centrum Praskiego Koneser.
 


Na festiwal specjalne menu przygotowało 10 restauracji mieszczących się na terenie Centrum Praskiego Koneser: Koneser Grill, Bistro Bar WuWu, ORZO People Music Nature, Syreni Śpiew, Ferment Praski, Bombay Masala, Bar 3/4, Frankie’s oraz Columbus Coffee. Restauracje Zoni i Koneser Grill przygotują specjalne kolacje degustacyjne, które Goście festiwalu będą mogli zarezerwować w specjalnych cenach.

Zachęcamy do wzięcia udziału w wydarzeniu nie tylko mieszkańców okolicy, ale wszystkich warszawiaków. Koneser Restaurant Week jest świetną okazją do poznania oferty restauracji znajdujących się w nowym centrum lifestylowym na warszawskiej Pradze. Goście znajdą tutaj mieszankę kuchni całego świata, zaczynając od orientu w Bombay Masala, poprzez dania inspirowane tradycyjną kuchnią polską w Bar Bistro WuWu, a kończąc na modnej kuchni europejskiej serwowanej w Syrenim Śpiewie – mówi Tomasz Chądzyński, koordynator Festiwalu Koneser Restaurant Week.
 
 
Każda restauracja przygotuje dwie wersje menu festiwalowego do wyboru: mięsne/rybne i wegetariańskie/wegańskie. Warto zwrócić uwagę na fakt, że zostaną one przygotowane wyłącznie z okazji festiwalu Koneser Restaurant Week – na co dzień proponowane potrawy będą niedostępne. Wyjątkowych dań można spróbować wyłącznie w dniach 18 – 23 marca br. Koszt trzydaniowego menu to 49 zł za osobę.
 
A po degustacji warto zwiedzić cały kompleks. Życie w Koneserze koncentruje się wokół otwartego Placu Konesera, a wyjątkowy klimat miejsca tworzą muzea i wystawy, targi, festiwale i rozmaite wydarzenia. Uzupełnieniem kulturalnej części obiektu są Muzeum Polskiej Wódki i Muzeum Biżuterii, do których wkrótce dołączy Museum of Illusion. Na terenie Konesera znajduje się parking. Każdy Gość festiwalu, który dokona rezerwacji otrzyma także 10% zniżki na bilety do Muzeum Wódki.

Rezerwacje stolików dostępne są na: koneser.restaurantweek.pl.

Centrum Praskie Koneser to serce odradzającej się warszawskiej Pragi – 4. najlepszej dzielnicy Europy w rankingu magazynu Business Insider. Usytuowane na terenie XIX-wiecznej fabryki wódki, przywróciło do życia zabytkowe budynki i stworzyło nowy punkt na stołecznej mapie rozrywkowej, gastronomicznej, muzealnej, kulturalnej i zakupowej. 5 minut spacerem od stacji metra Warszawa Wileńska, w Centrum Praskim Koneser, znajdziemy jedno z ciekawszych zagłębi restauracyjnych i barowych z kultowymi lokalami i kuchnią z całego świata: Bombaj Masala, Papa Diego, frankie’s, ORZO, Koneser Grill by Butchery & Wine, Bar Hotel Moxy, Syreni Śpiew. Życie w Koneserze koncentruje się wokół otwartego Placu Konesera, a wyjątkowy klimat miejsca tworzą muzea i wystawy, targi, festiwale i rozmaite wydarzenia kulturalne. W pasażu znajdziecie z kolei unikatowe sklepy i polskie marki, niedostępne w galeriach handlowych, tworzone przez rodzimych producentów, jak MUSCAT, Minty dot czy Mydlarnia Cztery Szpaki. A wszystko to w otoczeniu starannie odrestaurowanych budynków z czerwonej cegły, przenoszących gości do czasów Warszawy z przełomu XIX i XX wieku. Trzypoziomowy, wygodny parking podziemny, udogodnienia dla rowerzystów i dostęp wszystkich środków komunikacji miejskiej (metro, tramwaj, autobus i pociąg) zapewniają łatwy dojazd z każdej części miasta. Koneser to miejsce pełne pozytywnej energii, inspiracji i pasji – sprawdźcie je sami!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000