Uwaga - jeśli nie zdążyłeś jeszcze wziąć udziału w wiosennej edycji Restaurant Week, masz na to szansę! Ze względu na rekordowe zainteresowanie Gości, Festiwal zostaje przedłużony do 15 kwietnia! Najlepsze restauracje z 14 regionów Polski zapraszają na popisowe trzydaniowe menu spoza karty. W cenie 59 zł (15 zł rabatu z Visa) znajdzie się też prezent od Partnerów.
Pierwotnie zakładano, że wiosenna edycja Festiwalu zakończy się 10 kwietnia, lecz organizatorzy, ze względu na ogromne zainteresowanie i liczne prośby Gości, zdecydowali się wydłużyć ten czas o pięć dni, do 15 kwietnia. Miłośnicy dobrego jedzenia zyskali więc niemal dodatkowy tydzień na odkrywanie nowych miejsc i spróbowanie zaskakujących połączeń smaków przygotowanych przez top Chefów.
Dzięki przedłużeniu Festiwalu do 15 kwietnia Goście będą mieli szansę odwiedzić najlepsze restauracje, do których nie zdążyli jeszcze zajrzeć. - zaznacza Ewa Pawella, współorganizatorka Restaurant Week. Do odkrycia będzie blisko 250 restauracji i 1500 dań spoza regularnej karty, skomponowanych z wykorzystaniem super składników w myśl idei #FoodFeelsGood! Wspólnie z restauratorami namawiamy więc naszych Gości: zadbajmy o siebie i Bliskich, dajmy się ugościć w najlepszych restauracjach i poprzez jedzenie poprawmy samopoczucie! Teraz to szczególnie istotne. - zachęca.
W przedłużonej edycji Restaurant Week swój udział zadeklarowały restauracje ze wszystkich 14 regionów (nowość Radom i Częstochowa!) biorących udział w Festiwalu najlepszych restauracji. Wśród nich m.in. warszawskie Lobster House, Frank Winebar&Shop, Hoża Argentine SteakHouse, Niewinni Czarodzieje czy Na Lato. W Restaurant Week wezmą udział także takie restauracje jak: krakowski Tużurek, łódzka Przędzalnia, poznańska Forno Italia, trójmiejska Chmielna by Grzegorz Labuda, wrocławska xx, rzeszowska Oranżeria, śląska Kreweta Tempura Bar, białostocka Osteria Wino i Smak, radomska Pasja, częstochowska Toscana Restauracja&Pizzeria, mazurska Staromiejska 2.0, szczecińska Kresowa oraz lubelskie Loco Toco.
Do 15 kwietnia będzie można spróbować unikalnych dań, których nie znajdziemy w regularnym menu. Pate z polnej przepiórki i indyka wzmacniane wiejskim klarowanym masłem i starzoną brandy z galaretką z dziko rosnącego rokitnika (BulwaR), przepiórka faszerowana kaszanką z krokietem ziemniaczanym, fasolką szparagową, jabłkiem w syropie z trawy żubrowej i pudrem z jarmużu (Rukola) czy risotto z sepią, musem pietruszkowym, oliwą koperkową, fasolką szparagową zieloną, rzodkiewką, sosem rakowym i chipsem z tapioki (Włoska 16) czy mule w winie z chili, masłem i pietruszką (The Lobster House) to zaledwie kilka spośród wielu propozycji od najlepszych Chefów. Przedłużona edycja Restaurant Week będzie więc doskonałą okazją do odkrywania nowych smaków oraz klimatu restauracji!
Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl - do wyboru - Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub mocktail Kinley Yuzu. Co więcej – na
https://RestaurantWeek.pl na każdego Gościa czeka kod rabatowy 15 zł w oknie płatności na końcu rezerwacji (kod przeznaczony tylko do płatności Visa).
W festiwalowym menu tradycyjnie dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie Festiwalu
https://RestaurantWeek.pl lub wygodnie w aplikacji
https://app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.
Rezerwacje trwają w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantweek.pl. Spiesz się - najlepsze stoliki szybko znikają!
Termin Festiwalu: 23 marca – 15 kwietnia 2022
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.