Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Targi HORECA® i ENOEXPO® – Fresh start!


31. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® wraz z Międzynarodowymi Targami Wina w Krakowie ENOEXPO® od 30 lat są jedną z najważniejszych imprez w Polsce łączących branże hotelarską, gastronomiczną i winiarską. 6-8 listopada 2024 w EXPO Kraków, pod hasłem „Fresh start!” odbędą się targi w świeżym wydaniu, jako odpowiedź na nowe oczekiwania i wyzwania sektora HoReCa.

Biznesowe Okazje, przegląd nowości i inspirujący program

Poza prezentacją kompleksowego wyposażenia hoteli, obiektów wypoczynkowych, restauracji, kawiarni i innych lokali gastronomicznych, a także żywności i napojów oraz win z różnych stron świata, na gości czekać będą Biznesowe Okazje, czyli specjalne zniżki dostępne tylko na tragach. W ramach Akademii HORECA® odbędą się praktyczne szkolenia, warsztaty i degustacje zarówno dla profesjonalistów, jak i debiutantów w branży oraz dodatkowe, angażujące zmysły atrakcje. Tradycyjnie targom towarzyszyć będą konkursy i pokazy na światowym poziomie, w tym Kawowe Mistrzostwa Polski w czterech konkurencjach organizowane przez SCA Poland.

Doznania zmysłami w branży HoReCa

W ślad za najnowszymi trendami, tematem przewodnim Akademii HORECA® będzie marketing doznań. Podczas paneli dyskusyjnych i prelekcji uczestnicy dowiedzą się jak poprzez zapach, muzykę, odpowiednio zaprojektowane wnętrza oraz digital signage budować pozytywny wizerunek i wyjątkową atmosferę swojego obiektu, co przełoży się na zadowolenie gości oraz wyniki biznesowe. Wiedzą podzielą się eksperci prowadzący kampanie sensoryczne dla światowych marek: Aleksandra Potrykus – Wiceprezes Mood Media na region Europy Środkowo-Wschodniej, uznana liderka w branży muzycznej i mediowej; Paweł Jakubowski – Creative Technology Director w omnidigital.pl, ekspert ds. transformacji cyfrowej i Phygital w sektorze detalicznym; Marta Siembab – senselier, ekspert w obszarze wdrażania zapachu jako narzędzia biznesowego. Zaproszenie do współpracy przyjęły także znane w branży architektki wnętrz. Monika Sałata przedstawi analizę procesu projektowego kawiarni Café La Mer w Kołobrzegu z kawą speciality w kontekście spójności założeń projektu wnętrza z marką produktu. Natomiast Martina Weiser na przykładzie pierwszego wegańskiego hotelu w Polsce zainspiruje do tworzenia innowacyjnych konceptów hotelowych, ale także pokaże, jak architektura może być strategicznym narzędziem w budowaniu tożsamości hotelu, który wyróżni się na coraz bardziej konkurencyjnym rynku.

Prelekcje dla świeżych w branży, ważne debaty i ostre dyskusje

W programie targów znajdą się pozycje ciekawe zarówno dla inwestorów wchodzących w branżę HoReCana temat „Bezpieczny wynajem lokalu pod gastronomię – jak uniknąć pułapek przed podpisaniem umowy” czy „Prawa autorskie i ich zastosowanie w przestrzeniach wspólnych w branży HoReCa”, jak i dla profesjonalistów m.in. „Jak skutecznie sprzedać MICE” oraz „Jak zwiększyć rentowność w gastronomii”.Winiarzy zainteresuje konferencja o winie w polskim prawodawstwie, prelekcja o fałszerstwach w świecie wina, a sektor gastronomii i wina przyciągnie ostra dyskusja pomiędzy kucharzem a sommelierem o food pairingu.    

Kawa i …coś do kawy

Kolejny rok z rzędu Kawowe Mistrzostwa Polski organizowane przez SCA Poland zawitają do Krakowa, tym razem w jeszcze szerszym wydaniu. Na dwóch scenach odbędą się aż cztery konkurencje: Mistrzostwa Polski Roasters, Cup Tasters, Coffee in Good Spirits, czyli łączenie kawy z alkoholem oraz eliminacje do Mistrzostw Polski Brewers Cup, polegających na parzeniu kawy metodami przelewowymi. To łącznie blisko setka uczestniczek i uczestników walczących o tytuł mistrzowski oraz możliwość reprezentowania Polski na przyszłorocznych Mistrzostwach Świata. Podczas trzech dni targów, codziennie na scenach odbędą się starty rund eliminacyjnych oraz finały. Ponadto, w tym roku również będzie dostępna Strefa Edukacji SCA Poland, gdzie odbędą się wykłady i warsztaty związane z kawą i szeroko pojętą sensoryką.    

Wstęp na targi jest bezpłatny dla gości branżowych pod warunkiem rejestracji online do 05.11.2024 na stronach: www.horeca.krakow.pl  lub www.enoexpo.krakow.pl .

 

 

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000