Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Ruszyły zapisy do trzeciej edycji Goût de France/Good France


21 marca 2017 roku odbędzie się trzecia edycja wydarzenia Goût de France/ Good France. W tym dniu restauracje z całego świata będą serwować typowe francuskie menu. Zapisy dla szefów kuchni pragnących wziąć udział w trzeciej edycji Goût de France/ Good France trwają od 6 listopada 2016 r. do 30 stycznia 2017 r.
 


W marcu 2016 roku, w ramach drugiej edycji wydarzenia, 150 000 gości w 150 krajach skorzystało z okazji, by spróbować typowych francuskich dań w jednej z 1750 restauracji, biorących udział w akcji Goût de France/ Good France. Organizatorzy, francuskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych i Rozwoju Międzynarodowego oraz krajowa izba turystyczna Atout France, chcieliby, by w 2017 roku liczba restauracji uczestniczących w akcji, wzrosła do 2000.
 

Aby zapisać restaurację do Goût de France / Good France 2017, należy zaproponować menu inspirowane francuską sztuką kulinarną z aperitifem, przystawką, co najmniej jednym daniem głównym, serami i deserem. Menu powinny towarzyszyć francuskie wina i szampany.

Propozycję menu wraz z danymi szefa kuchni i restauracji należy przesłać on-line do organizatorów poprzez oficjalną stronę internetową akcji Goût de France / Good France: http://us.france.fr/en/goodfrance2017. Restauracje, które w ubiegłych latach brały udział w tym wydarzeniu, mogą odtworzyć swoje konto użytkownika, używając hasła logowania z poprzedniej edycji.
 

Tematami przewodnimi trzeciej edycji Goût de France/ Good France jest kształcenie do zawodów związanych z gastronomią oraz promocja regionów Francji. W związku z tym, placówki szkolne kształcące w zawodach z dziedziny gastronomii i hotelarstwa zostaną włączone do tegorocznej edycji Goût de France / Good France. Natomiast produkty charakterystyczne dla francuskich regionów oraz ich tradycje gastronomiczne powinny być wykorzystywane w zaproponowanych przepisach.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000