Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
XIII Festiwal Kuch...
II Mistrzostwa Pol...
Targi EuroGastro i...
Targi INTERNORGA w...
Międzynarodowe Tar...
Znamy już miejsce ...
S.PELLEGRINO YOUNG...
Mistrz i jego ucze...
Skok umiejętności ...
Eksperci smaku będ...
II Kulinarny Festi...
World Class Compet...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
Gastromedia
Watersystem
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
VI Edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów w Haston City Hotel


Już 10 listopada w Haston Congress Center odbędzie się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.
 
Kulinarny Rajd Mistrzów to ogólnopolski konkurs, który wyłania wybitne talenty sztuki kulinarnej. Organizowany od 6 lat ma rangę prestiżowego wydarzenia i przyciąga wielu przedstawicieli środowiska gastronomicznego i hotelarskiego z całej Polski oraz osoby z pierwszych stron gazet.
 
WYNIKI KWALIFIKACJI           

1. Sebastian Kornacki i Paweł Jagiełło - Airport Hotel Okęcie
2. Piotr Gipsiak i  Dawid Zagrzywiec  - Courtyard by Marriott Warsaw Airport
3. Paweł Szynka i Roger Mikusz - Restaurant & Cocktail Bar ""Pod Papugami"""  
4. Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki - Restauracja Warszawska Sosnowiec
5. Dawid Zimny i Patryk Krawczyk - Art. Hotel Wrocław   
6. Maciej Małecki i Marcin Nowak  - Brasserie Warszawska Warszawa
7. Maciej Lewiński i Tomasz  Guzik - Restauracja ZAFISHOWANI Gdańsk
8. Wojciech Bednarek i Maciej Wichłacz - Restauracja Margeritta Września
9. Angelo Colombo i Patryk Chowaniak - Bistro Dobra Zmiana Białystok 
10. Krzysztof Czarniecki i Agnieszka Jezierska - Restauracja Oskoma   
11. Piotr Huszcz i Dariusz Cygan - Hotel Restauracja Piano Lublin
12. Sergiusz Filipowicz i Jakub Jabłoński - Kasyno Sara Restauracja Pod Aniołami Sulechów
 
ZESPOŁY REZERWOWE           
13. Sylwester Lis i Michał Demczuk - Atmosfera Caffe Włodawa
14. Jarosław Sarnowski i Karolina Kaczyńska - Restauracja U SARNOWSKICH.
 
 
Możliwość zaprezentowania umiejętności Kucharzy jest wspaniałą okazją do promocji obiektów, które reprezentują oraz podniesienia umiejętności samych zawodników. Cenna wiedza nabyta podczas zmagań konkursowych przyczyni się do podniesienia kwalifikacji uczestników oraz pozwoli poznać najnowsze trendy w gastronomii.
 
Kulinarny Rajd Mistrzów promuje profesjonalną kuchnię, nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Giancarlo Russo, Marcin Budynek, Theofilis Vafidis , Wiesław Bober oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.
 
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 ekip kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 10 listopada o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.
 
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
 
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Konkurencja sprawnościowa – czas trwania 5 minut;
Szef Ekipy wspólnie z kucharzem przygotowują sos drobiowy na białym winie ze śmietanką w formie glace (bez zaciągania mąką): szalotka obrana 2 sztuki, masło 60 g, śmietanka 30% 80 ml, Fond drobiowy w płynie CHEF 200 ml, wino białe typu chardonnay 80 ml, sól i biały świeżo zmielony pieprz
 
Konkurencja podstawowa:
przekąska ciepła – filet z sandacza, boczek wędzony nie parzony b/ż, dowolny produkt CHEF, szczypiorek
danie główne – mały filet ze strusia*, langustynki (mogą być obrane i mogą być mrożone), dowolny produkt CHEF, brandy
* mały filet ze strusia do konkurencji zapewnia Organizator za pośrednictwem firmy: Strusia Kraina & MOBAX Sp.j z Katowic .
 
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
 
Więcej informacji: www.haston.pl
 
Do pobrania:
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro Plast Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Menos Steinberg Gorbi Werner & Mertz Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex Barry Callebaut Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea M&M Gastro
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000