Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny, Urząd Miasta Skoczów, Miejskie Centrum Kultury Integrator zaprasza na VI edycję Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej, który odbędzie się w Skoczowie w dniach 19-20.07.2014r.
Jak co roku w pierwszym dniu odbędzie się konkurs dla profesjonalnych ekip kucharzy, nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. Tematem konkursu będzie jagnięcina.
Spośród nadesłanych 21 zgłoszeń Kapituła Konkursu do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:
- HOTEL WESTIN, WARSZAWA – Paweł Odrzygóźdź i Kamil Mamerski
- RESTAURACJA GALERIA BLU, BIELSKO-BIAŁA – Albert Kempys i Dawid Konior
- HOTEL POZIOM 511, PODZAMCZE – Grzegorz Miśta i Maciej Musiał
- HOTEL HUGO, KĘDZIERZYN-KOŹLE – Roman Dziwisz i Miłosz Kempka
- BISTRO FOLK, LIMANOWA – Jakub Kasiński i Joanna Kasińska
- HOTEL BLUE DIAMOND, NOWA WIEŚ – Kamil Solarek i Patryk Mach
- RESTAURACJA RIDING CLUB, RADZIONKÓW – Paweł Grabowski i Adam Szajner
- DWÓR BISMARCKA, MYSŁOWICE – Andrzej Łabędzki i Zbigniew Jaworski
- RESTAURACJA SKORPION, OŚWIĘCIM – Sławomir Lewandowski i Tomasz Trębacz
W tych dniach, dla odwiedzających miasto Skoczów, przygotowaliśmy wiele atrakcji zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Już dzisiaj serdecznie zapraszamy do Skoczowa.
Wszystkie ekipy kucharskie, które zakwalifikowały się do VI edycji Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej do dnia 10 lipca 2014 roku powinny dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl, biuro@beskidzkikk.pl
Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z konkursu.
Kontakt oraz bliższe informacje
Prezes Jacek Dutka tel.: 600-839-324
Sekretarz Maciej Chojna tel.: 504-663-817
e-mail: biuro@beskidzkikk.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|