Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
VI Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej 2020


Festiwal Kuchni Dworskiej & Dworska Kuchnia Myśliwska zostaje ODWOŁANY! O ile sytuacja i czas pozwoli zorganizujemy Festiwal Kuchni Dworskiej w innym terminie o czym niezwłocznie poinformujemy! Najważniejsze przede wszystkim jest zdrowie i uniknięcie zagrożenia Koronawirusem. Z Kulinarnymi pozdrowieniami - Waldemar Hołówka.

Festiwal nominowany jest do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020. Celem głównym wydarzenia jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków Kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, w pałacach czy w zamkach oraz powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych z tradycjami kuchni myśliwskiej.

 
 
O udział w Festiwalu mogą ubiegać się wyłącznie profesjonaliści, tj. pełnoletni kucharze (bez względu na wiek i zajmowane stanowisko) pracujący zawodowo bądź mający w dacie przystąpienia do KPP 2020 przerwę w pracy zawodowej nie dłuższą niż jeden rok. Uczestnikami Festiwalu mogą być osoby narodowości polskiej, jak również obcokrajowcy pracujący w polskich restauracjach. Obowiązkowymi produktami do przygotowania przekąski są:
  • królik (dowolny element gastronomiczny)
  • gruszka świeża
  • szafran.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:
  • królik (dowolny element gastronomiczny)
  • smardze świeże i/lub suszone
  • żółtko jaja kurzego.
Czas pracy każdej ze startujących ekip kucharskich wynosi 90 minut - jest to czas liczony od chwili startu, do momentu opuszczenie stanowiska konkursowego (w tym czasie należy przygotować i wyekspediować dania konkursowe, sprzątnąć i opuścić stanowisko).

W drodze eliminacji z nadesłanych zgłoszeń zostanie wyłonionych 9 dwuosobowych zespołów kucharskich (szef + kucharz pomocniczy). Wszystkie zgłoszenia konkursowe należy przesyłać obowiązkowo na konkursowych drukach zgłoszeniowych, drogą elektroniczną na adres: w.holowka@holsongroup.eu i/lub piotr@szczypior.hub.pl. W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt Waldemar Hołówka  609 548 355. Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia swojego udziału w Festiwalu  (drogą elektroniczną na adres: w.holowka@holsongroup.eu i/lub piotr@szczypior.hub.pl).

Organizatorami VI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej (dalej zwanego "Festiwalem") są Waldemar Hołówka Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz Fundacja PRO ARTE ET HISTORIA Zamek w Baranowie Sandomierskim - współorganizator, Polski Związek Łowiecki Zarząd Okręgowy w Tarnobrzegu - współorganizator. Festiwal organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej członków Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
 
Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000