Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.05.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
VI Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś


 
Zapraszamy do udziału w VI Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś, który odbędzie się w dniach 30 maja – 01 czerwca 2014 roku.
 
                            
 
Konkurs skierowany jest do kucharzy profesjonalnych oraz uczniów szkół gastronomicznych. Celem konkursu kulinarnego jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością oraz promowanie producentów polskiej żywności.
 
Zwycięzcy konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2014.
 
Rywalizacja konkursowa odbędzie się w dniu 31 maja 2014 roku na podzamczu Hotelu *** Zamek w Pułtusku-Dom Polonii.
 
Konkurs będzie rozgrywany w dwóch kategoriach:
  • Kucharze profesjonalini
  • Uczniowie Szkół Gastronomicznych.
Produkty obowiązkowe do użycia w rywalizacji konkursowej:
 
Przekąska zimna lub gorąca:
  • jesiotr (filet ze skórą)
  • owoc agrestu
  • jogurt gęsty typu greckiego.
Danie główne:
  • golonka ze sztuk QAFP cała
  • ziemniaki polskie
  • chrzan pospolity (korzeń)
  • dowolny ser pleśniowy Firmy Lazur.
Organizator Konkursu (po wcześniejszym zgłoszeniu przez uczestników konkursu, listy zapotrzebowania produktów, nie później niż do dnia 15 maja 2014 roku) zabezpieczy produkty obowiązkowe tj.:
  • jesiotr (filet ze skórą) - ok. 700 g
  • owoc agrestu - ok. 500g
  • jogurt typu greckiego - ok. 300g
  • golonka ze sztuk QAFP (cała) - 5 szt. Ad ok. 500g
  • ser pleśniowy Firmy Lazur - ok.300 g 
  • chrzan pospolity (korzeń)  - ok. 100g.       
Powyższe produkty będą do pobrania po odprawie - 30 maja 2014 r. - celem przygotowania do konkursu. Pozostałe produkty niezbędne do przygotowania dań konkursowych, każda z ekip zabezpiecza we własnym zakresie (przywozi ze sobą).
 
Organizator zapewnia:
  •  nocleg i wyżywienie dla dwuosobowych ekip startujących w konkursie
  •  piec konwekcyjno-parowy – 1 szt./na stanowisko
  •  grill gazowy – 1 szt./na stanowisko
  •  kuchenkę indukcyjną jednopłytową (jednostrefową) – 2 szt./na stanowisko
  •  pakowarka próżniowa – 1 szt./na 2 stanowiska
  •  cyrkulator sous vide – 1 szt./na stanowisko
  •  stół roboczy ze zlewem – 1 szt./na stanowisko
  •  stół prezentacyjny – 1 szt./na stanowisko.
Organizatorzy udostępniają różnież do dyspozycji uczestników talerze firmy TOM-GAST.
 
Wszystkie ekipy kucharskie, które zakwalifikowały się do VI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś do dnia 15 maja 2014 roku, powinny dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl
 
Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z konkursu i zastąpienie jej ekipom rezerwową. Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 15 maja 2014 roku upływa termin nadsyłania listy zapotrzebowania obowiązkowych produktów konkursowych.
 
Lista uczestników Konkursu
 
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła VI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI 
1. Adam Psurski i Kacper Nowak – POZNAŃ – Restauracja MOMO
2. Jakub Kubiak i Marcin Gajowniczek – GDAŃSK – Ristorante La Cucina
3. Kamil Zacharek i Jakub Biskup – KATOWICE – Hotel Monopol
4. Bartosz Patrycy i Marcin Galik – WARSZAWA – Hilton Hotels & Convetion Centre
5. Michał Muśnicki i Marek Kropielnicki – PRUSZKÓW – Restauracja Kociołek
6. Grzegorz Bartoszek i Marta Kloc – RZESZÓW – Hotel Ambasadorski
7. Piotr Turkowski i Konrad Kurzajewski – POZNAŃ – Hotel Moderno/Kaliski
8. Jakub Bondziul i Rafał Grzegorzek – WARSZAWA – Restauracja Amber Room
9. Paweł Odrzygóźdź i Kamil Mamerski – WARSZAWA – Hotel Westin
10. Piotr Krogulec i Kamil Szulc – BEŁCHATÓW – Restauracja Jan
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE
1.  Cezary Powała i Adrian Głowala – WARSZAWA – Salon Kulinarny
2.  Łukasz Kurek i Sebastian Kozik – PSZCZYNA – Restauracja Wodna Wieża
3.  Adam Lubomski i Marcin Smolarczyk – GOLUB-BOBRZYŃ – Hotel Restauracja VABANK
 
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
1.  Patryk Willich i Małgorzata Skierka – KOŚCIERZYNA – PZS nr 1 (ul. Sikorskiego)
2.  Maciej Małecki i Michał Socha – WARSZAWA – ZSG (ul. Poznańska)
3.  Sebastian Błażejowski i Konrad Sowa – RZESZÓW – ZSG
4.  Sylwia Paszkiewicz i Konrad Gołos – WARSZAWA – TG-H nr 2 (ul. Majdańska)
5.  Kamil Pytkowski i Piotr Archiciński – WARSZAWA – THG nr 1 (ul. Poznańska)
6.  Miłosz Planer i Robert Szarek – BYDGOSZCZ – TG
7.  Marcin Gerasik i Dawid Bielecki – POMIECHÓWEK – ZSP
8.  Bartłomiej Tomicki i Piotr Tekliński – PUŁTUSK – ZS im. Bolesława Prusa
9.  Przemysław Kopania i Kamil Przewdziecki – WARSZAWA – TG-H nr 2 (ul. Majdańska)
10. Damian Kamiński i Anna Król  – WAŁBRZYCH – ZS nr 7
 
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH - EKIPY REZERWOWE
1. Magdalena Piętka i Michał  Krzywiec – OTWOCK – ZSE-G
 
Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do VI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań konkursowych. Jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
 
Harmonogram
30 maja 2014 roku -  piątek
           od godz. 14:00 – zakwaterowanie uczestników konkursu w Hotel-Zamek Pułtusk, ul. Szkolna 11
                 godz. 18:00 – odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie - Komnata Koncertowa
                                       – omówienie regulaminu
                                       – losowanie numerów startowych
                 godz. 19:30 – wydawanie towaru
godz. 20:00 do 23:00 – kolacja w Tawernie nad brzegiem Narwi
 
31 maja 2014 roku -  sobota
godz. 06:00 do 11:00 – śniadanie w Sali Karmazynowej i w Sali Turkusowej
                 godz. 07:30 – przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich Uczniów Szkół Gastronomicznych
                                       – przedstawienie składu sędziowskiego
                                       – przedstawienie startujących ekip
                 godz. 07:45 – wejście na stanowisko pierwszej ekipy kucharskiej Uczniów Szkół Gastronomicznych
godz. 08:00 do 13:10 – KONKURS  KULINARNY  W  KATEGORII  UCZNIOWIE
                  godz. 11:00 – przywitanie przez organizatorów ekip Profesjonalistów
                                        – przedstawienie składu sędziowskiego
                                        – przedstawienie startujących ekip
                  godz. 11:35 – wejście na stanowisko pierwszej ekipy kucharskiej Profesjonalistów   
  godz.11:50 do 17:00 – KONKURS  KULINARNY  W  KATEGORII  PROFESJONALIŚCI
                  godz. 19:00 – Gala Diner
                                        – ogłoszenie wyników konkursów
                                        – zabawa do białego rana
 
01 czerwca 2014 roku -  niedziela
  godz. 06:00 do 11:00 – śniadanie w Sali Karmazynowej i w Sali Turkusowej
             do godz. 12:00 – wymeldowanie z Hotelu
                                         – wyjazd ekip i gości.
 
Rezerwacja noclegu w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 30 maja –  01 czerwca 2014 roku, po preferencyjnych cenach 120 zł doba od osoby ze śniadaniem, na hasło: KUCHNIA POLSKA, tel. 602 114 726, mail:  stefan.birek@wp.pl
 
Organizatorem konkursu jest Stefan BirekSzef Kuchni Hotelu Lord.
Współorganizatorem: Hotel - Zamek w Pułtusku, Stowarzyszenie Wspólnota Polska Dom Polonii, przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
 
 
      
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000