Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
V Międzynarodowy F...
Jarosław Walczyk p...
Targi POLAGRA GAST...
Konkurs Stowarzysz...
W finale KPP 2019 ...
Trwają zapisy do G...
Kulinarny Puchar P...
Gęsina w restaurac...
Konkursy nominowan...
MAKRO Polska rozpo...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Sokołów
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej


W dniu 27 kwietnia 2019 roku na Rzeszowskim Rynku odbędzie się 5. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej, który jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Celem głównym Festiwalu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, w pałacach czy w zamkach oraz powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych z tradycjami kuchni myśliwskiej.
 
 
Uczestnicy Festiwalu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu dań kulinarnych w autorskiej aranżacji zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami.

Przedmiotem Festiwalu jest danie główne i deser. Każda ze startujących ekip przygotowuje 8 porcji dania głównego.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:
  • Comber z sarny
  • Olej z esencją masła.
Każda ze startujących ekip przygotowuje 8 porcji deser. Obowiązkowymi produktami do przygotowania deseru są:
  • Owocowe runo leśne
  • Sery długodojrzewający Skarby Serowara - Bursztyn, Rubin i Szafir
  • Produkty CHEFS CULINAR
  • Aromat – do wyboru (jaśmin, grzyby suszone, sosna, lipa , poziomka).
  • Produkty liofilizowane – do wyboru (puder z pomidora,  groszek i malina liofilizowana).
Zgłoszenia do Festiwalu należy przesyłać obowiązkowo na konkursowych drukach zgłoszeniowych. Druk zgłoszeniowy dostępny jest na branżowych stronach internetowych. Wszystkie zgłoszenia konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 15 kwietnia 2019 roku na adres: w.holowka@holsongroup.eu oraz j.pyra@bristol-rzeszow.pl. Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w Finale Festiwalu podana zostanie do publicznej wiadomości do dnia 17 kwietnia 2019 roku.
 
Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia swojego udziału w Festiwalu (drogą elektroniczną na adres: w.holowka@holsongroup.eu,  j.pyra@bristol-rzeszow.pl). Brak potwierdzenia uczestnictwa w Festiwalu w wyznaczonym czasie, skutkować będzie dyskwalifikacją i zastąpienie ekipy ekipą rezerwową.
 
Organizatorami V Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej Waldemar Hołówka - Fundacja Klubu Szefów Kuchni i Janusz Pyra z ramienia Hotelu Bristol w Rzeszowie. Festiwal organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej członków Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt Waldemar Hołówka  609 548 355 lub Janusz Pyra tel. 602 392 274. Festiwal ma zasięg ogólnopolski i ma charakter imprezy otwartej.
 
Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Rational Robot - Coupe Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Krosno Uzdrowisko Wysowa S.A. Nektar Natura Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Artek Secpol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000