Już po raz piąty zapraszamy Szefów Kuchni do udziału w Mistrzostwach Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Tegoroczna edycja konkursu odbędzie się 9 marca w Hotelu Atut**** w Licheniu Starym.
W skład tegorocznego jury weszli m.in. Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski oraz jeden z pomysłodawców wydarzenia, Adam Dmyterko. W Hotelu Atut nie zabraknie także najpiękniejszej damy polskiej kuchni, Ewy Wachowicz, która obejmie funkcję przewodniczącej jury VIP.
Składniki obowiązkowe:
Składniki DANIA GŁÓWNEGO
- świeży jesiotr
Składnik PRZYSTAWKI
- jesiotr wędzony + kawior z jesiotra.
Czas przygotowania do momentu ustawienia 7 przygotowanych porcji dania głównego i 7 porcji przystawki na ladzie ekspedycyjnej nie może przekraczać 80 minut.
Zgłoszenia należy przesyłać dorgą elektroniczną w terminie do 26.02.2019 (do końca dnia, czyli 24:00, poniedziałek) na adres jesiotr@hotelatut.pl.
Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.
Ubiegłoroczne sukcesy Mistrzostw pokazały, że jesiotr jest nie tylko królewską rybą, która zachwyca wyglądem, smakiem i swoją ciekawą historią, ale również dowodzi, że tego rodzaju wydarzenia są wspaniałym pretekstem do spotkań, rozmów i dobrej zabawy w doborowym towarzystwie zwykle bardzo zajętych ludzi.
Do pobrania:
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.