Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
22.11.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wyniki Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich 2019


Spieszymy z informacją, że dnia 6 lipca 2019 w Hotelu 3 Wyspy w Świnoujściu, odbyła się XVI edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.

W tym roku zadaniem uczestników było przygotowanie:

1. Zakąski z wykorzystaniem BAVETTE firmy SOKOŁÓW w wersji fine dining, serwowanej na porcelanie Fine Dine,
2. Dania głównego z wykorzystaniem polędwicy z dorsza, w dwóch wersjach:
  • FINE DINING – z dodatkiem ziemniaczanego puree FARM FRITES, oleju z esencją masła KRUSZWICA oraz Serka Mascarpone MLEKOVITA, na porcelanie Fine Dine.
  • STREET FOOD – z dodatkiem frytki chłodzonej 12 min FARM FRITES oraz oleju z esencją masła KRUSZWICA, w pojemnikach jednorazowych.

 

W konkursie XVI Dorszowych Żniw udziało wzieło 8 ekip:

1. Tomasz Jabłoński i Radosław Nyc / Restauracja Sand{acz} / Sand Hotel **** / Kołobrzeg
2. Hubert Misterkiewicz i Kamil Sodo / Słoneczny Zdrój Hotel Medical SPA&Wellness **** / Busko Zdrój
3. Paweł Zieliński i Marcin Żbikowski / Polish BBQ Team
4. Fabian Budnik i Mariusz Rybka / Hotel OLIMP Business & Spa / Wejherowo
5. Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki / Restauracja Warszawska / Hotel Centrum / Sosnowiec
6. Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda / Restauracja Sowa / Bydgoszcz
7. Damian Grządko i Paweł Rostkowski / Dobry Hotel / Gdańsk
8. Jakub Nowak Weronika Nowacka / Memo at Home / Osielsko.

Zmagania ekip oceniało jury w składzie:
  • Krzysztof Gradzewicz (przewodniczący),
  • Kurt Scheller,
  • Andrzej Polan,
  • Giancarlo Russo,
  • Grzegorz Kazubski,
  • Janusz Profus,
  • Ireneusz Koniuszek,
  • Adam Dmyterko,
  • Grzegorz Parczewski,
  • Łukasz Konik,
  • Dariusz Ratuszniak,
  • Tomasz Szydzikowski,
  • Sebastian Cichy,
  • Łukasz Lewandowski,
  • Przemysław Langowski,Piotr Sabala.
 
Dorszowe Żniwa 2019 zwyciężyli Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki / Restauracja Warszawska / Hotel Centrum / Sosnowiec.

Drugie miejsce zdobyli Paweł Zieliński i Jacek Schliske / Polish BBQ Team.

Trzecie miejsce otrzymali Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda / Restauracja Sowa / Bydgoszcz.
 
 
Organizatorami mistrzostw byli Krzysztof Szulborski, przy współpracy ze Stowarzyszeniem Kucharzy Polskich oraz Krzysztofem Wierzbą i Beata Białkowską wraz z Hotelem Trzy Wyspy w Świnoujściu. 
 
 Zdjęcia:  HOTEL & SPA "Trzy Wyspy" Świnoujście

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000