Nie trzeba wyjeżdżać z Warszawy, aby poznać regionalne smaki i potrawy. W kulinarną podróż po Polsce zabierze nas Jarmark Produktów Regionalnych, który odbędzie się w dniach 22-26 sierpnia w Blue City.
Na jarmarku, na poziomie – 1 (przy fontannie), będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady z całej Polski. W ofercie wystawców znajdziemy regionalne przysmaki i lubiane swojskie specjały.
Nie zabraknie tradycyjnych oscypków spod samych Tatr, czyli z Bacówki na Wójciźnie, serów korycińskich i kartaczy z Suwalszczyzny, świeżych ryb z wędzarni Siudy oraz wędlin i dziczyzny z Podlasia. Prosto od producentów zakupimy też różne rodzaje miodów z lokalnych pasiek, domowe wypieki i staropolskie nalewki. Jak co miesiąc będzie można zaopatrzyć się w świeży chleb z Sierpca, a do niego w smalec i kiszone ogórki. Większość produktów sprzedawcy udostępniają do degustacji.
Jarmark w Blue City to Kalejdoskop Smaków. Sprzedawana tu żywność jest świeża oraz pozbawiona nienaturalnych dodatków. Zapraszamy do spróbowania innych produktów niż te, które oferują sklepy spożywcze.
# regionalni producenci
# swojskie jedzenie
# świeże ryby z wędzarni
# regionalne sery
Dołącz do nas na Facebook.com:
www.facebook.com/CHBlueCityPublikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.