Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Warsztaty dla Szefów kuchni i dla Jury BBQ - Pierwsze w Polsce


Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ, ma przyjemność poinformować fanów dobrego BBQ, że w dniach: 10 i 13 września 2019 roku w odbędą się PIERWSZE w POLSCE szkolenia dla Jury KCBS i dla Szefów kuchni. Zapraszamy do uczestnictwa w JURY podczas I MISTRZOSTW POLSKI BBQ  (bez certyfikatu federacja KCBS nikogo nie dopuści).

Mistrzostwa zostaną zorganizowane na zasadach i przy współpracy KCBSKansas City Barbeque Society www.kcbs.us. Podczas Mistrzostw będziemy gościć ekipę z International KCBS, która będzie dbała o prawidłowy przebieg konkursu, zasady, regulamin i Jury.
 
 
Czlonek ekipy KCBS International, guru amerykańskiego BBQ - Jim Johnson, przeprowadzi dwa szkolenia z pokazami i degustacją dań amerykańskiego BBQ, ktore odbęda się w dniach: 10 i 13 września.

W pierwszym terminie - 10 września odbędzie się szkolenie wraz z degustacją dań dla chętnych  Szefów Kuchni, Restauratorów, Producentów mięsa, Osób indywidualnych w hotelu Bellotto - www.hotelbellotto.pl. Ilość miejsc ograniczona - uczestnictwo płatne.   Po szkoleniu można będzie uzyskać Profesjonalny Certyfikat: Kwalifikowanego Jurora BBQ.
 
W drugim terminie 13 września odbędzie się szkolenie w miejscowości Julinek koło Leszna k. Warszawy - Hotel Julinek -  www.hoteljulinek.pl (CBJ Class - szkolenie dla Jurorow BBQ). Po szkoleniu uczestnicy otrzymają Certyfikaty Kwalifikowanego Profesjonalnego Jurora - opłata 70 Euro. Formularz zgłoszeniowy na stronie Stowarzyszenia:  http://polishgrillandbbq.com
 
Ponadto, w ramach Mistrzostw odbędzie się także Konkurs dla publiczności, która wystąpi w roli Jury i będzie degustować przysmaki przygotowane przez zespoły kulinarne.
 
Gospodarzem imprezy będzie Hotel i Park Rozrywki Julinek w Lesznie k. Warszawy - www.julinek.com.pl.
  
Projekt ”Grill Natury Smak” Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego - KOWR. 
 
  Program Warsztatów ( Szkoleń )  BBQ - 2019
 
Termin pierwszy -  Hotel Bellotto w Warszawie - 10 września 2019 r.

A. CBJ Class - Certyfikowane Szkolenie dla Jury KCBS
8.45 – 9.00 - Przybycie uczestników
9.00 – 11.00 - Pierwsza cześć szkolenia
11.00 – 11.15 - przerwa
11.15 – 13.00 - Druga część szkolenia

Koszt 70 Euro (lub równowartość w PLN) od osoby płatne do 31 VIII na konto Stowarzyszenia.
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28, Łady

05-090 Raszyn

Numer  konta Stowarzyszenia :  11 1090 1694 0000 0001 3749 0965.
Potwierdzenie opłaty ( z informacją którego Szkolenia dotyczy ) prosimy przesłać na adres e-mail: grzegorz.kazubski77@gmail.com.

B. Szkolenie dla Szefów kuchni – Hotel Belotto
Guru amerykańskiego BBQ  Jima Johnsona American style  barbecue
13.30 – 14.00 – Łopatka wieprzowa, wybór mięsa, cięcia, tryming, suche ruby i mokre marynaty, omówienie różnic pomiędzy domowym, restauracyjnym a mistrzowskim BBQ.
14.15 – 14.45 – Żeberka wieprzowa, wybór mięsa, cięcia, tryming, suche ruby i mokre marynaty, omówienie różnic pomiędzy domowym, restauracyjnym a mistrzowskim BBQ.
15.00 – 15.30  – Kurczak, wybór mięsa, cięcia, tryming, suche ruby i mokre marynaty, omówienie różnic pomiędzy domowym, restauracyjnym a mistrzowskim BBQ.
15.45 – 16.15 – Wołowina, wybór mięsa, cięcia, tryming, suche ruby i mokre marynaty, omówienie różnic pomiędzy domowym, restauracyjnym a mistrzowskim BBQ.
17.00 – 19.00 - Degustacja American style barbecue w formie bufetu

Koszt 150 PLN od osoby -  płatne do 31 VIII na konto Stowarzyszenia:
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28, Łady

05-090 Raszyn

Numer  konta Stowarzyszenia :  71 1090 1694 0000 0001 3525 4811
 
Termin  drugi -  13  Września 2019 r.  - Julinek
 
A. CBJ Class - Certyfikowane Szkolenie dla Jury KCBS

Szkolenie odbędzie się w godzinach porannych.
 
Koszt 70 Euro (lub równowartość w PLN) od osoby płatne do 31 VIII na konto Stowarzyszenia.
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28, Łady
05-090 Raszyn
Numer  konta Stowarzyszenia :  11 1090 1694 0000 0001 3749 0965.
Potwierdzenie opłaty ( z informacją którego Szkolenia dotyczy ) prosimy przesłać na adres e-mail: grzegorz.kazubski77@gmail.com.
 
14 września 2019 r. odbędą się  I Międzynarodowe Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ

https://www.facebook.com/polskiestowarzyszeniegrillaibbq/?modal=admin_todo_tour

http://polishgrillandbbq.com/?page_id=10
 
 Zarząd Stowarzyszenia:
  • Prezes Zarządu - Grzegorz Kazubski -   tel. + 502 198 028
  • V-ce. Prezes Zarządu - Leszek Kosarzecki – tel. + 607 221 623
  • V-ce. Prezes Zarządu - Mariusz Nowicki – tel. + 661 011 221.
Partnerami Merytorycznymi zostali:
  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich Euro-Toques Polska,
  • Euro-Toques Polska,
  • Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników.
Mistrzostwa są realizowane ze środków finansowych Funduszu Promocji Mięsa Wołowego - KOWR.
 
Więcej informacji na stronie: www.polishgrillandbbq.com
 
Patronat nad imprezą objęło Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ oraz portal Gastrona.pl.
 
DO POBRANIA:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000