Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Wielkie Grillowanie Braci – Wołowy Grill Natury Smak


Dnia 3 października 2020 roku w Hotelu Parasol odbędzie się Wielkie Grillowanie Braci połączone z Mistrzostwami Polski w Grillowaniu Steka. Organizatorem imprezy jest Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.
 
Celem imprezy jest promocja Polskiej Wołowiny. W programie w pierwszej części przewidziano szkolenie i warsztaty: dla zebranej publiczności oraz uczestników Mistrzostw w Grillowaniu. Zostaną poruszone następujące tematy:
  • Hodowla oraz rozpoznawalność i stosowanie kulinarnych elementów mięsa wołowego.
  • Walory i wartości odżywcze mięsa wołowego.
  • Bezpieczeństwo i jakość mięsa.
  • Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności.
  • Wędzenie mięsa, (wwa ) - wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne - znaczenie i zagrożenia.
  • Metody i sposoby obróbki termicznej mięsa wołowego, przepisy kulinarne.
  • Kuchnia Wczoraj i Dziś – prawidłowe serwowanie wołowiny rozpoznawalność steków wołowych, stopnie wysmażenia.

Warsztaty poprowadzą:

1. Grzegorz Kazubski – Prezes Zarządu Polskiego Grilla i BBQ
2. Jacek Kucharski – Deputy Chief Veterinary Officer of the Republic of Poland
3. Leszek Kosarzecki – VicePrezes Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ.

Druga część imprezy to konkurs, czyli I Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steka  Wołowego - Wołowy Grill Natury Smak. W rywalizacji weźmie udział 12 drużyn, których zadaniem będzie w wyznaczonym czasie przygotować steka wołowego zgodnie z zasadami regulaminowymi mistrzostw. Każda z ekip będzie miała do dyspozycji grilla i grillo-wędzarnie marki SMOKER. Konkurs będzie oceniało profesjonalne Jury KCBS.

W trakcie konkursu odbędzie się również pokaz obróbki termicznej wołowiny metodami niskich temperatur ( BBQ ), który zostanie wykonany przez Narodową Reprezentację: Polish Bbq King ® - Smoker. Pokaz zostani zaprezentowany na innowacyjnym urządzeniu w nowej technologii, stosowanych niskich temperatur w obróbkach mięs, sterowany komputerowo pod nazwą:  Mac & Ivic  marki SMOKER.

Dla wszystkich uczestników Mistrzostw na zakończenie przeprowadzony zostanie jeszcze jeden konkurs z zakresu wiedzy o Polskiej Wołowinie w formie zabawy - Koło Fortuny z nagrodami za prawidłowe odpowiedzi.

Impreza Wołowy Grill Natury Smak w całości finansowana jest z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
 
Impreza: Wielkie Grillowanie Braci – Wołowy Grill Natury Smak
Termin: 03.10.2020 r.
Miejsce: Hotel Parasol, 05-126 Nieporęt, ul. Zegrzyńska 10 E
Organizator: Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
Współorganizator: Wędzarnicza Brać.
                                 Grillowa Brać.
 
Organizatorem konkursu było Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28
05-090 Łady
tel.: 502 198 028
e-mail: pbqapl@gmail.com
www.polishgrillandbbq.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000