Miłośnikom kuchni włoskiej polecamy zajrzeć do restauracji Bottega Napoli - neapolitańskiej perły w sercu Warszawy. Nowoczesne, a zarazem ciepłe wnętrze zaprasza smakami i aromatami oryginalnych włoskich produktów, które przywodzą na myśl słońce, plaże i wspaniałą atmosferę, którą darzy miasto u podnóży Wezuwiusza! Daj się zabrać w podróż do Neapolu dzięki wyjątkowemu menu dla dwojga. W karcie dań czekają prawdziwe włoskie klasyki, a wśród nich m.in. Bruschetta tris (opiekany chleb z pomidorami, bazylią, czosnkiem, oregano, guanciale, serem pecorino, masłem i alici), Arancino al ragù (smażona w panierce kulka ryżowa z mielonym mięsem wołowym, wędzonym serem provola i parmezanem). Danie główne to Pizza salsiccia e friarielli z wędzonym ser prowola, włoską kiełbasą, neapolitańskimi brokułami, bazylią i oliwa z oliwek. Co na deser? Cannolo della Bottega (rurka z kremem z ricotty z czekoladą oraz pistacjami) oraz Tiramisu!
Jeśli szukasz eleganckiej restauracji na wieczorne spotkania z drugą połówką, przyjaciółmi czy rodziną, koniecznie zarezerwuj wysublimowaną symfonię smaków w nowej restauracji NUTA w reżyserii gwiazdkowego Chefa Andrei Camastry. Jego wieloletnie doświadczenie widać w precyzyjnie skomponowanych zestawach opartych na tradycyjnej, wytwornej kuchni polskiej z włoskimi i azjatyckimi akcentami. Specjalnie dla Gości RestaurantClub, Chef Andrea Camastra przygotował pięć, nowatorskich propozycji, z których Goście będą mogli na miejscu skomponować własne, trzydaniowe menu!
Jedną z gwiazd CHEF’S MENU jest również Ceviche Bar. W tej restauracji kryje się całe bogactwo kulinarne Ameryki Południowej – owoce morza i czerwone mięso, wędzone, ostre i drażniące język smaki, słodycz palonego cukru i owoców tropikalnych – a to wszystko w interpretacji Chefa Martina Gimeneza Castro. Na Gości czekają cztery rodzaje ceviche: robalo (okoń morski, czerwona cebula, chilli, kolendra, pomidory, sezam); langostinos (krewetki, leche de tigre, mleko kokosowe, pomidory); mixto (krewetki, okoń morski, ośmiornica, leche de tigre); atun (tuńczyk, tajska bazylia, orzechy ziemne, puree z batata). Posiłek zakończą dwa kieliszki szampana Frerejean Freres Brut.
Pełna lista restauracji biorących udział w CHEF'S MENU znajduje się pod linkiem:
https://restaurantclub.pl/chefsmenu. Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Co ważne - inicjatywie przyświeca idea #SzanujJedzenie. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do skomponowania wybranego menu. W ten sposób ograniczane jest marnowanie jedzenia.
Jeśli więc jesteś znudzony klasycznymi pozycjami w menu i chcesz eksplorować popisowe menu najlepszych Chefów, wykorzystaj tę szansę i nowy sposób poznawania restauracji! Rezerwacje trwają na
https://restaurantclub.pl/chefsmenu