Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XIII Festiwal Kuchni Greckiej 2018


Już po raz trzynasty mamy zaszczyt przedstawić Państwu - Festiwal Kuchni Greckiej, niezwykłe wydarzenie skupiające w jednym miejscu największe autorytety kulinarne oraz przedstawicieli branży gastronomicznej.
 
Idea propagowania tradycji, kultury i kuchni greckiej została zrealizowana przez Teo Vafidisa, podróżnika i mistrza kulinarnego o greckim pochodzeniu. Polakom dał się poznać jako powszechnie znana i lubiana postać telewizyjna, od lat bowiem w swoich programach zabiera widzów w kulinarną podróż do współczesnej Hellady. Jest autorem książki Filozofia smaku, w której porywa czytelników w wyprawę po regionach i aromatach oraz od wielu lat organizuje Festiwal Kuchni Greckiej, jest właścicielem biura podróży Hellas Travel.
 
 
Pasjonata kultury i kuchni greckiej, którego największą misją jest dzielenie się nimi z polskimi odbiorcami. Nagrodzony przez UNESCO za rozpowszechnianie gastronomii opartej na diecie śródziemnomorskiej, która została wpisana na Listę Reprezentatywną Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości UNESCO, honorowy członek Chef’s Club of Greece a także reprezentant Poland Branch Office Chef’s Club of Poland.
 
W konkursie będą rywalizować:

1. Adriana Wójcikowska - Restauracja Amarylis, Kraków
2. Markos Prountsis - Hotel Kossak ****
3. Iaroslav Sanotskyi - Restauracja El Greco-Amaltea, Warszawa
4. Mateusz Biaduń - Restauracja Merliniego, Warszawa
5. Patryk Rejmiś - Jak Pragnę Wina, Warszawa
6. Kamil Zyśk - Restauracja Videlec, Warszawa
7. Łukasz Niziński - Restauracja Scandale Royal, Kraków
8. Dawid Konior - Restauracja Pastamore, Bielsko Biała
9. Sławomir Saguła - Restauracja Gubałówka
10. Andrzej Łochowicz - Restauracja Paryżanka, Szczecinek
11. Paweł Pyra - Fabryka Wełny
12. Konrad Kurzajewski - Restauracja Figa, Plewiska.
Festiwal Kuchni Greckiej to nie tylko wydarzenie skupione wokół promocji kuchni greckiej, ale również prestiżowy konkurs kulinarny, w którym udział wezmą profesjonalni kucharze z wielu zakątków kraju. Zmaganiom uczestników przyglądać się będzie międzynarodowe Jury Profesjonalne, skupiające największe autorytety w zakresie gotowania oraz Jury Gwiazd. Śmiałkowie przystępujący do konkursu będą musieli zmierzyć się z tradycyjnymi greckimi produktami, ściśle określonymi regulaminem, tworząc nowatorskie kompozycje smakowe bazujące na znanych składnikach.
 
 
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gościom bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas XIII edycji.
 
Festiwal Kuchni Greckiej odbędzie się 23 marca 2018 roku, podczas 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie (Centrum Targowo-Kongresowe, ul. Marsa 56 C).
 
HARMONOGRAM:
1. 22.03.2018 g. 20:30 - uroczysta kolacja w hotelu U Artura (ul.Józefa Poniatowskiego 62, 05-220 Zielonka).

2. 23.03.2018 g. 08:15 - po śniadaniu, OBOWIĄZKOWA odprawa konkursowa w restauracji U Artura ul. Poniatowskiego 62, 05-220 Zielonka - obowiązkowy strój kucharski (nakrycie głowy, bluza kucharska i spodnie kucharskie) na odprawie i podczas konkursu (brak nakrycia głowy oraz ubiór casual dyskwalifikuje uczestnika w konkursie), na odprawie nastąpi losowanie stanowisk i kolejności udziału w Konkursie.

3. 23.03.2018 g. 10:00 - 17:00 - XIII Festiwal Kuchni Greckiej - 22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro - ul. Marsa 56c w Warszawie.

4. 23.03.2018 g. 20:00 - uroczysta Gala oraz ogłoszenie wyników Konkursu  (ul.Józefa Poniatowskiego 62, 05-220 Zielonka).
 
 
Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000