XIII Edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia 2018r. w studio kulinarnym RM GASTRO w Ustroniu przy ul. Sportowej 15a, natomiast część folklorystyczna Święta Baraniny odbędzie się na rynku głównym w Ustroniu.
W bieżącym roku konkurs nominowany jest do Finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2/3 październik 2018 w Poznaniu.
Lista drużyn zakwalifikowanych do XIII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny:
1. Tomasz Mielniczuk, Piotr Kostyła rest. rest Eko hotel Agit Lublin
2. Dawid Feist, Łukasz Daszyński rest. Autentyk-kuchnia i ludzie Poznań
3. Kamil Tłuczek, Szymon Tomaka rest Szafran hotel Rado Mielec
4. Dawid Konior, Bartosz Puchałka rest Pastamore&Apetite Bielsko Biała
5. Adrianna Majewska, Kamil Kempa rest. Cucina Poznań
6. Przemysław Gościniak, Bartłomiej Kornacki rest Warszawska hotel Centrum Sosnowiec.
Drużyna rezerwowa:
Tomasz Sobczak, Wojciech Błaszczyk hotel
Atena Mielec.
Zakwalifikowanym drużynom gratulujemy i życzymy końcowego sukcesu.
Do boju brać kucharska !!!
Organizatorzy konkursu:
- Leszek Makulski tel. 601 088 262, email: gastronomia@wp.pl;
- Jan Sztefek tel. 606 317 880, email: sztefek@ustron.pl, zwany Wielkim zbójnikiem Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim.
Patronat honorowy nad Świętem i Konkursem objęli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Starosta cieszyński oraz Burmistrz Miasta Ustroń.
Serdecznie zapraszamy!
Do pobrania:
- Regulamin
- Arkusz zgłoszeniowy
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.