Przed nami XII. edycja Festiwalu Kuchni Greckiej, która odbędzie się 7 kwietnia 2017 roku podczas XXI. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie.
Festiwal Kuchni Greckiej jest wieloletnim projektem, opracowanym i wdrożonym przez Teo Vafidisa, Greka z pochodzenia, z zawodu eksperta i doradcę kulinarnego, z pasji – Ambasadora Kultury i Kuchni Greckiej w Polsce, honorowego członka Chef’s Club Grecji, oraz przedstawiciela Poland Branch Office Chef’s Club of Greece.
Idea zorganizowania Festiwalu Kuchni Greckiej zrodziła się z chęci przybliżenia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Projekt jest skierowany zarówno do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, kucharzy, jak i do konsumentów.
Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod fachowym okiem międzynarodowego profesjonalnego Jury przygotowują autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie, oraz oryginalnych greckich produktów.
Wszystkie prace konkursowe oceniać będzie Jury profesjonalne w składzie:
- Jerzy Pasikowski – przewodniczący Jury
- Giancarlo Russo
- Robert Sowa
- Artur Świerżewski
- Kurt Scheller.
Jury gwiazdorskie, w składzie:
- ŁUKASZ NOWICKI
- JAROSŁAW KRET
- ZYGMUNT CHAJZER
- TOMASZ KOZŁOWICZ.
Konkurs ten należy do najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Towarzyszą mu niezapomniane atrakcje takie, jak pokazy Sztuki Kulinarnej z całego świata, prezentacje firm i smakowite degustacje dla wszystkich odwiedzających.
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gościom bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas XII edycji.
Festiwal Kuchni Greckiej odbędzie się podczas XXI. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie w godzinach 10-17.
Patronat medialny nad konkursem objął portal gastronomiczny
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.