Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XII. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święta Baraniny Ustroń


Przed nami XII. Edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny, która odbędzie się 12 sierpnia 2017 r. w studio kulinarnym RM GASTRO w Ustroniu przy ul. Sportowej 15a. Natomiast część folklorystyczna Święta Baraniny odbędzie się na rynku głównym w Ustroniu.

W bieżącym roku konkurs nominowany jest do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski.
 
Lista drużyn zakwalifikowanych do XII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny 12 sierpnia 2017 Ustroń

1. Dawid Zagrzywiec, Piotr Gipsiak, hotel COUTYARD by Marriott Warszawa
2. Przemysław Kopania, Diana Olechnowicz, restauracja La Brasserie Moderne Warszawa
3. Adam Kowalewski, Marcin Dembski, hotel Zamek Gniew
4. Michał Kozłowski, Bartosz Fabiś, restauracja Nifty No.20 hotel Puro Poznań
5. Dmitr Petrov, Paulina Pustelnik, hotel Qubus Bielsko Biała
6. Emil Klimas, Dawid Feist, restauracja Cucina Poznań.

Drużyna rezerwowa:
Przemysław Gościniak, Bartłomiej Kornacki, restauracja Pasja i Smak Chorzów.

Zakwalifikowanym drużynom gratulujemy i życzymy końcowego sukcesu.
Do boju brać kucharska !!!
 
Program XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny Święto Baraniny 12 sierpnia 2017

11 sierpnia, piątek
Przyjazd i zakwaterowanie drużyn ekip startujących, gości i jury  w Mistrzostwach; hotel Ziemowit, pensjonat Źródełko, Sanatorium Równica, godzina 18.00
18.00 – 20.00 Kolacja
 
12 sierpnia, sobota
RM Gastro
8.00. Obowiązkowa odprawa Jury i drużyn kucharzy  w RM Gastro ul. Sportowa 15a Ustroń
9.00.  Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny
9.00 – 13.30. Prezentacje firm sponsorskich. RM Gastro
11.30 – 13.30 Lunch w RM Gastro dla uczestników i obsługi Mistrzostw
14.30 Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny RM Gastro.

Hotel Wilga
10.00 Otwarty panel dyskusyjny: pt. Owca a Środowisko
12.00 Lunch Niech cię zakole
Bliższe informacje poniżej.
Rynek: Święto Baraniny
10.00 Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników.
12.00 Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny. Wystrzał armatni,  trombita. Rynek Miejski
12.00 Rozpoczęcie Święta baraniny Rynek Miejski
12.00 – 14.00 Pokazy kulinarne
12.00 – 18.00 Koncerty kapel góralskich; Hora, Gronie, Torka, Polandia.
13.00 – 13.30 Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci, Owce w górach biblioteka miejska
14.00 – 14.30 Archaiczne strzyżenie owiec.
15.00 Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci Owce w górach
16.00 Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród  w konkursie XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.
12.00 – 17.00 Występ kapel góralskich.

Otwarty panel dyskusyjny w:
Hotelu Wilga pt. Owca a Środowisko odbędzie się w ramach dwunastej edycji Święta baraniny i XII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny w Ustroniu,
Komitet naukowo-organizacyjny konferencji:
Honorowi przewodniczący:
prof. dr hab. Daniel Kadłubiec i prof. dr hab. Roman Niżnikowski
Przewodniczący: prof. dr hab. Bronisław Borys
dr hab. Marek Rembierz, dr Andrzej Wojcieszek.
 
Organizatorzy konkursu:
  • Leszek Makulski - tel. 601 088 262, e-mail: gastronomia@wp.pl;
  • Jan Sztefek - tel. 606 317 880, e-mail: sztefek@ustron.pl, zwany Wielkim zbójnikiem Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim.

Patronat honorowy nad Świętem i Konkursem objęli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Starosta cieszyński oraz Burmistrz Miasta Ustroń.

Serdecznie zapraszamy!

Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 [1]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000