Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
V Międzynarodowy F...
Jarosław Walczyk p...
Targi POLAGRA GAST...
Konkurs Stowarzysz...
W finale KPP 2019 ...
Trwają zapisy do G...
Kulinarny Puchar P...
Gęsina w restaurac...
Konkursy nominowan...
MAKRO Polska rozpo...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Sokołów
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XIV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana        


W dniu 23 lutego 2019 roku w Hotelu Warszawa***  SPA & RESORT w Augustowie  odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoch w Warszawie, Burmistrza miasta Augustów, Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Harmony Polish Hotels oraz z udziałem Partnera konkursu Bellavita Warsaw XXI 2019. 
 
Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej.
 
 
Uczestników konkursu dla profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów. Jurorzy oceniać będą dwa dania konkursowe : pierwsze danie makaron- z obowiązkowym użyciem świeżego makaronu marki Perino (i dowolnych składników) drugie danie mięsne z obowiązkowym użyciem rostbef sezonowanego na sucho marki Sokołów (i dowolnych składników). Obowiązkowo ekipy użyją także  przynajmniej do jednego dania konkursowego wybrany produkt marki Debic.
 
Jury profesjonalne degustacyjne : Krzysztof Szulborski ( przewodniczący jury ), Andrea Camastra, Angelo Serra, Teofilos Vafidis, Robert Sowa, Dariusz Zahorański, Marcin Budynek oraz jury profesjonalne techniczne : Jacek Kempa, Piotr Sabala, Dariusz Ratuszniak, Jan Filipczyk. Supervisorem konkursu dla profesjonalistów został Krzysztof Gradzewicz.
 
Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiło się 19 ekip , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.
1.    Restauracja Zielona Górka- Pabianice
Dawid Pluta
Jędrzej Lewandowski
2.    Lemon Resort SPA – Gródek nad Dunajcem
Iwona Tomasiak
Teresa Salamon
3.    Restauracja Bistro Rój – Warszawa
Przemysław Łyszkowski
Przemysław Błaszczyk
4.    Restauracja U Bielawnego  – Krotoszyn
Tomasz Ptak
Bartłomiej Gniazdowski
5.    Restauracja Dolce Vita- Bydgoszcz
Sebastian Szynkiewicz
Patrycja Reichm

6.    Restauracja Oleska 102 – Opole
Szymon Szendlak
Tomasz Karoń
7.    Restauracja Enoteka Pergamin – Kraków
Mateusz Guzik
Rafał Tobiasz
8.    Hotel Restauracja Piano- Lublin
Piotr Huszcz
Paweł Gałecki
9.    Restauracja Scandale Royal - Kraków
Tobiasz Dziura
Łukasz Niziński
10.    Restauracja Chochołowy Dwór – Jerzmanowice k. Krakowa
Tomasz Kowal
Kamil Miszczyk
11.    Restauracja Ed Red – Warszawa
Bartosz Biały
Łukasz Kostrzewski
12.    Restauracja Bistro Dobra Zmiana - Białystok
Angelo Colombo
Mateusz Nienałtowski
13.    Ekipa rezerwowa : Restauracja Lavenda- Poznań
Roman Serdiuk
Grzegorz Elsner

W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn:
1.    Izabela Trojanowska i Liugi Pagano
2.    Wanda Kwietniewska i Anna Surga
3.    Zygmunt Chajzer i Andrzej Skotak
4.    Paweł Stasiak i Daria Stasiak
5.    Tomasz Kozłowicz i Renata Stankiewicz
6.    Sebastian Wątroba i Ewa Wątroba
 
Gwiazdy przygotują dooczny jury jedno danie- makaron świeży marki Perino z użyciem 1-minutowego steku wołowego marki Sokołów wybranego produktu marki Debic oraz dowolnych składników. Gwiazdy będą oceniane przez następujących jurorów degustacyjnych VIP: Andrzej Burkiewicz- Prezes Zarządu Hotelu Warszawa SPA&RESORT, Mirosław Karolczuk- Burmistrz miasta Augustów, Marcin Mączyński – Sekretarz Generalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Tomasz Sokołowski – Prezes Zarządu marki Perino, Wojciech Chojnicki- Prezes Zarządu marki Winterhalter, Marcin Olszewski – Prezes Zarządu marki Alva, Małgorzata Piotrowska- Dy rektormarketingu marki Gastro Magic Service oraz  Krzysztof Remiszewski- Dyrektor Food Service marki Sokołów.
 
W jury technicznym konkursu dla Gwiazd zasiądą: Patryk Kotarba, Janusz Garncarczyk, Wiesław Bober. Supervisorem konkursu został Andrzej Ławniczak.
 
Konkurs poprowadzi Paweł Pochwała, a uroczystą Galę Zygmunt Chajzer.

Ekipom, które nie zakwalifikowały się do konkursu, dziękujemy za chęć uczestnictwa i zapraszamy do rywalizacji konkursowej za rok.
 
Serdecznie zapraszamy  23 lutego 2019 roku do Hotelu Warszawa *** SPA & RESORT w Augustowie.
 
Giancarlo Russo
Andrzej Burkiewicz
Do pobrania:
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Rational Robot - Coupe Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Krosno Uzdrowisko Wysowa S.A. Nektar Natura Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Artek Secpol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000