Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana


Przed nami kolejna edycja Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana, który odbędzie się 20 lutego 2016 roku w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się od 2001 roku w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących produkty włoskie.

Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce. Zwycięzcy konkursu oprócz nagród finansowych i rzeczowych otrzymują medale z prawdziwych kruszców, zostali też nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski. Uczestnikami konkursu są kucharze z wielu najlepszych i uznanych restauracji i hoteli z całej Polski.

Patronat nad konkursem w poprzedniej edycji obejmowała Ambasada Włoska oraz Włoski Instytut Handlu Zagranicznego. Podczas organizacji konkursu pomocą merytoryczną służyły: Włoskie Stowarzyszenie  Kucharzy (Federazione Italiana Cuochi), Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski.

W jury konkursu zasiadali  m.in. Robert Makłowicz, Piotr Bikont, Robert Sowa, Kurt Scheller, Wiesław Bober,  Teofilos Vafidis, Andrzej Polan oraz wielu innych kucharzy znanych z programów telewizyjnych. Część merytoryczną konkursu prowadził  Karol Okrasa, a uroczystą Galę Zygmunt Chajzer, Jacek Lenartowicz i Jacek Kopczyński.

Rzesza wielu restauratorów, firm i mediów oraz sympatyków kuchni włoskiej miała możliwość poznać użycie i smak świeżych białych i czarnych trufli z Tartuflange czy też wykorzystanie Prossecco w przygotowywaniu risotto. Zdobyto wiedzę na temat produkcji najbardziej znanych i najwyższej klasy włoskich produktów typu Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, oliwy Monini, makarony Barilla, desery Master Martini oraz walory wielu innych włoskich towarów niedostępnych na tamten czas na rynku  polskim. Jako uatrakcyjnienie imprezy odbywały się pokazy i  degustacje  produktów sponsorskich, recitale włoskich artystów oraz m.in. prezentacja Fiata 500.

Organizowane przez 10 lat konkursy Arte Culinaria Italiana otrzymywały bardzo pochlebne opinie wśród mediów, wielokrotne publikacje telewizyjne i wspaniałe rekomendacje pośród ogólnopolskiej oraz branżowej prasy, zarówno w Polsce, jak i za granicą.

XI edycja konkursu zapowiada się równie interesująco

W luksusowych wnętrzach Fabryki Wełny Hotel & SPA w Pabianicach nad całością wydarzenia czuwał będzie znakomity szef kuchni Wiesław Bober. W jury zasiądą najznamienitsi szefowie kuchni z Polski i z zagranicy, znane osobistości ze świata polityki, biznesu i mediów. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrody pieniężne, powlekane 24 karatowym złotem naczynia marki Philipiak Milano oraz wiele innych atrakcyjnych nagród rzeczowych.

Serdecznie zapraszam
Giancarlo Russo
Organizator

Patronat medialny nad konkursem objął portal 

Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000