Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XI Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana




Przed nami kolejna edycja Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana, który odbędzie się 20 lutego 2016 roku w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.

Z nadesłanych 26 zgłoszeń jury selekcyjne wybrało 12 ekip prezentujących najciekawsze i najlepsze technicznie receptury dań kuchni włoskiej. Zgłoszenia przesłane były przez hotele i restauracje z każdego regionu Polski, oprócz Wielkopolski. 
 

Poniżej przedstawiamy listę uczestników zakwalifikowanych do XI Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej w Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach:
 
1) Ristorante Leon d’Oro – Riva del Garda – Włochy Mariusz Gasek, Robert Daczkowski.
2) Hotel  Ristorante  Voce del Mare – Vietri  Costa Amalfitana – Włochy Gianpaulo, Zoccola Endri Semini.
3) Windsor Hotel  **** – Jachranka Mariusz Śliwiński, Marcin Piotrowski.
4) Grand Hotel  **** – Rzeszów Andrzej Bobrowski, Mateusz Krzak.
5) Hotel Blue Diamond Active SPA **** – Trzebownisko Patryk Mach, Przemysław Żurek.
6) Hotel BoniFaCio  SPA& Sport Resort **** – Sochocin Patryk Stępiński, Przemysław Bednarz.
7) Fabryka Wełny Hotel & SPA  **** – Pabianice Grzegorz Mista, Radosław Lorenc.
8) Hotel Marusza  *** – Bydgoszcz Michał Zieliński, Bartosz Wiśniewski.
9) Hotel Restauracja Piano *** – Lublin Piotr Huszcz, Dariusz Cygan.
10) Restauracja Amber Room – Warszawa Jakub Bondziul, Wojtek Świesiulski.
11) Restauracja Rukola – Bielsko – Biała Sebastian Stwora Krzysztof Madeja.
12) Restauracja Szafarnia 10 – Gdańsk Radosław Gierałtowski, Mateusz Janusz.
 
W przypadku niemożności uczestnictwa, którejś z w/w drużyn jury selekcyjne wybrało ekipy zastępcze, które to zostaną bezzwłocznie poinformowane o zakwalifikowaniu do konkursu.
 
1. Restauracja Kiosk – Pabianice (Szymon Ryba, Karolina Misiak).
2. Park Hotel – Szczecin (Michał Wernio, Paweł Wymiatał).
3. Restauracja Włoszczyzna – Łódź (Emilia Zemsta Katarzyna Walczyńska).
 
Z przyjemnością przedstawiamy skład Jury oceniającego drużyny profesjonalistów oraz amatorów (lista osób zakwalifikowanych do konkursu amatorów zostanie przedstawiona po dosłaniu oświadczeń – zgoda o wykorzystaniu wizerunku).

JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE:

1. Jerzy Pasikowski – Przewodniczący jury
2. Riccardo Nardi
3. Kurt Scheller
4. Miltos Karoubas
5. Teofilos Vafidis
6. Michel Labarre
7. Robert Sowa
8. Krzysztof Szulborski
9. Dariusz Struciński.

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE- STANOWISKA DLA PROFESJONALISTÓW:
 
1. Jarosław Uściński
2. Marcin Budynek
3. Janusz Pyra
4. Paweł Oszczyk.

JURY VIP DEGUSTACYJNE:

1. Grzegorz Mackiewicz – Prezydent Miasta Pabianice
2. Andrzej Furman – Właściciel Hotelu Fabryka Wełny
3. Andrzej Gnoiński – Członek Zarządu marki Philipiak Milano – Sponsor Strategiczny
4. Zygmunt Chajzer – Prezenter telewizyjny i radiowy, dziennikarz
5. Paweł Stasiak – Wokalista zespołu Papa D.
6. Tomasz Kozłowicz – Aktor telewizyjny i teatralny
7. Kpt. Leszek Wiśniewski – Armator, Kapitan Pirat
8. Dr.hab.lek.med.Dariusz Włodarek – Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW.

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE – STANOWISKA DLA AMATORÓW:

1. Andrzej Ławniczak
2. Arleta Żynel
3. Waldemar Hołówka.
 
Gratuluję wszystkim uczestnikom i życzę sukcesów podczas konkursu.
Niech wygra najlepszy !!!
                                                                        Giancarlo Russo – Organizator
 
Patronat medialny nad konkursem objął portal
 
Do pobrania:
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 [1]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000