Przed nami kolejna edycja Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana, który odbędzie się 20 lutego 2016 roku w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.
Z nadesłanych 26 zgłoszeń jury selekcyjne wybrało 12 ekip prezentujących najciekawsze i najlepsze technicznie receptury dań kuchni włoskiej. Zgłoszenia przesłane były przez hotele i restauracje z każdego regionu Polski, oprócz Wielkopolski.
Poniżej przedstawiamy listę uczestników zakwalifikowanych do XI Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej w Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach:
1) Ristorante Leon d’Oro – Riva del Garda – Włochy Mariusz Gasek, Robert Daczkowski.
2) Hotel Ristorante Voce del Mare – Vietri Costa Amalfitana – Włochy Gianpaulo, Zoccola Endri Semini.
3) Windsor Hotel **** – Jachranka Mariusz Śliwiński, Marcin Piotrowski.
4) Grand Hotel **** – Rzeszów Andrzej Bobrowski, Mateusz Krzak.
5) Hotel Blue Diamond Active SPA **** – Trzebownisko Patryk Mach, Przemysław Żurek.
6) Hotel BoniFaCio SPA& Sport Resort **** – Sochocin Patryk Stępiński, Przemysław Bednarz.
7) Fabryka Wełny Hotel & SPA **** – Pabianice Grzegorz Mista, Radosław Lorenc.
8) Hotel Marusza *** – Bydgoszcz Michał Zieliński, Bartosz Wiśniewski.
9) Hotel Restauracja Piano *** – Lublin Piotr Huszcz, Dariusz Cygan.
10) Restauracja Amber Room – Warszawa Jakub Bondziul, Wojtek Świesiulski.
11) Restauracja Rukola – Bielsko – Biała Sebastian Stwora Krzysztof Madeja.
12) Restauracja Szafarnia 10 – Gdańsk Radosław Gierałtowski, Mateusz Janusz.
W przypadku niemożności uczestnictwa, którejś z w/w drużyn jury selekcyjne wybrało ekipy zastępcze, które to zostaną bezzwłocznie poinformowane o zakwalifikowaniu do konkursu.
1. Restauracja Kiosk – Pabianice (Szymon Ryba, Karolina Misiak).
2. Park Hotel – Szczecin (Michał Wernio, Paweł Wymiatał).
3. Restauracja Włoszczyzna – Łódź (Emilia Zemsta Katarzyna Walczyńska).
Z przyjemnością przedstawiamy skład Jury oceniającego drużyny profesjonalistów oraz amatorów (lista osób zakwalifikowanych do konkursu amatorów zostanie przedstawiona po dosłaniu oświadczeń – zgoda o wykorzystaniu wizerunku).
JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE:
1. Jerzy Pasikowski – Przewodniczący jury
2. Riccardo Nardi
3. Kurt Scheller
4. Miltos Karoubas
5. Teofilos Vafidis
6. Michel Labarre
7. Robert Sowa
8. Krzysztof Szulborski
9. Dariusz Struciński.
JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE- STANOWISKA DLA PROFESJONALISTÓW:
1. Jarosław Uściński
2. Marcin Budynek
3. Janusz Pyra
4. Paweł Oszczyk.
JURY VIP DEGUSTACYJNE:
1. Grzegorz Mackiewicz – Prezydent Miasta Pabianice
2. Andrzej Furman – Właściciel Hotelu Fabryka Wełny
3. Andrzej Gnoiński – Członek Zarządu marki Philipiak Milano – Sponsor Strategiczny
4. Zygmunt Chajzer – Prezenter telewizyjny i radiowy, dziennikarz
5. Paweł Stasiak – Wokalista zespołu Papa D.
6. Tomasz Kozłowicz – Aktor telewizyjny i teatralny
7. Kpt. Leszek Wiśniewski – Armator, Kapitan Pirat
8. Dr.hab.lek.med.Dariusz Włodarek – Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW.
JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE – STANOWISKA DLA AMATORÓW:
1. Andrzej Ławniczak
2. Arleta Żynel
3. Waldemar Hołówka.
Gratuluję wszystkim uczestnikom i życzę sukcesów podczas konkursu.
Niech wygra najlepszy !!!
Giancarlo Russo – Organizator
Patronat medialny nad konkursem objął portal
Do pobrania:
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.