W dniach 22-24 sierpnia, tradycyjnie na Zamku w Gniewie, odbędzie się XI edycja popularnych Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.
W Mistrzostwach, co roku biorą udział najlepsi polscy kucharze. W tym roku ich zadaniem będzie przyrządzenie zupy i dania głównego oraz potraw z ryb bałtyckich, a także deseru na bazie czekolady (nowość!). Konkurs oceniany będzie według nowych zasad i punktacji opracowanych przez Kapitułę KPP.
Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich - Dorszowe Żniwa zostaną przeprowadzone 23 sierpnia na Zamku w Gniewie. Na wszystkich Gości czekać będą liczne atrakcje rodzinne, degustacje i konkursy. Ogłoszenie wyników mistrzostw nastąpi o godzinie 20, podczas Gali Diner, na dziedzińcu zamkowym.
W dniu 23 sierpnia, podczas Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich, odbędzie się również finał I OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU DLA FOTOGRAFÓW KULINARNYCH. Tematem prac będą ryby morskie oraz czekolada i maliny. Na prace konkursowe czekać będziemy do 10 sierpnia.
Regulamin, informacje o partnerach konkursu oraz nagrodach dla laureata konkursu dostępne będą od
10 lipca na stronie
www.kucharze.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.