Decyzją sędziów zostało wybranych aż 9 drużyn, które wezmą udział w finałowych rozgrywkach:
1. Szef drużyny Daniel Uliczny, kucharz pomocniczy Krzysztof Ruciński - Restauracja Winosfera w Warszawie
2. Szef kuchni Piotr Huszcz, kucharz pomocniczy Paweł Gałecki - Hotel Restauracja Piano Lublin
3. Szef drużyny Paweł Spodzieja, kucharz pomocniczy Marcin Janicz - Hotel HP Park w Poznaniu
4. Szef drużyny Michał Wester, kucharz pomocniczy Igor Antoszewski - Olszewskiego 128 we Wrocławiu
5. Szef drużyny Marcin Trzciński, kucharz pomocniczy Michał Kowalski - Hotel Platinum Palace, Restauracja Enjoy w Poznaniu
6. Szef kuchni Dawid Drgas, kucharz pomocniczy Michał Wietrzycki - Bazar Poznański w Poznaniu
7. Szef drużyny Paweł Zasławski, kucharz pomocniczy Maciej Kubicki - Restauracja Muga w Poznaniu
8. Szef drużyny Kajetan Świokła, kucharz pomocniczy Patryk Lewandowski - IBB Andersia Hotel Poznań
9. Szef kuchni Przemysław Gryz, kucharz pomocniczy Rafał Grzegorzek - Hotel SPA Restauracja Art. Deco dr Irena Eris Polanica Zdrój
oraz zwycięzca Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2016 Łukasz Daszyński.
Wszystkim uczestnikom dziękujemy, a finalistom życzymy powodzenia!
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
- Przystawka: świeży tuńczyk, ananas, chili, Primerba Knorr Professional
- Danie główne: schab z prosięcia, buraki, orzechy, Primerba Knorr Professional.
Nagrodą główną w konkursie jest
15 000 zł oraz
nominacja do finału Kulinarnego Pucharu Polski.
Zdobywcy drugiego miejsca otrzymają
8 000 zł, a trzeciego
5 000 zł
Na finał konkursu zapraszamy 26 września 2016 podczas Targów Polagra GASTRO, odbywających się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Organizatorzy konkursu pokrywają koszty transportu oraz zapewniają nocleg uczestnikom finału konkursu.