Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XVI Festiwal „Śląskie Smaki” 2022


Nie ma lepszej okazji niż Festiwal, by spróbować najlepszych regionalnych potraw w ich lokalnych odmianach. Już 19 czerwca 2022 roku w Zabrzu odbędzie się XVI Festiwal „Śląskie Smaki”.
 
 
Miłośnicy tradycyjnej kuchni województwa śląskiego, którzy zaprezentują swoje dania i produkty lokalne staną do walki o Złoty, Srebrny lub Brązowy Fartuch, w 3 kategoriach: amatorzy, szkoły gastronomiczne i profesjonaliści. Wyjątkowym elementem Festiwalu jest emocjonująca Bitwa Smaków, ale tu jeszcze potrzymamy Was w niepewności. Efekty tych kulinarnych zmagań, będzie mogła zdegustować zgromadzona publiczność.
 
Nie zabraknie regionalnych dań serwowanych przez restauracje Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”® - zdobywcy Certyfikatu Polskiej Organizacji Turystycznej oraz Komisji Europejskiej w konkursie na Najlepsze Turystyczne Destynacje w Europie (EDEN 2015) oraz producentów lokalnych.
 
Festiwal "Śląskie Smaki" promuje kuchnię regionalną i tradycje kulinarne, pokazując że kuchnia ta jest zdrowa, urozmaicona i smaczna. Promuje też gotowanie z produktów nieprzetworzonych.
 
Osoby zainteresowane wzięciem udziału w konkursie mogą przesyłać zgłoszenia do 6 czerwca. Ostateczna lista uczestników zostanie opublikowana na stronie internetowej konkursu www.slaskiesmaki.pl do dnia 8 czerwca.
 
O statuetkę Złotego, Srebrnego i Brązowego Fartucha ubiegać się mogą zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści oraz uczniowie szkół gastronomicznych. Łącznie do konkursu mogą stanąć maksymalnie 24 drużyny (po 8 z każdej kategorii).

Ekipy amatorów mogą się składać z 1 do 4 osób, a ekipy profesjonalistów i szkół gastronomicznych – z 1 do 2 osób. Każdy ma możliwość spróbowania swoich sił, a przede wszystkim – może poczuć się jak prawdziwy kuchmistrz!

Konkurs odbędzie się w trzech kategoriach. W każdej z nich uczestnicy będą mieli do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami kulinarnymi przystawki lub desery, zupy i dania główne. W efekcie 3-godzinnego gotowania jury oceni pełny obiad. Który z nich wygra? Przekonamy się w dniu konkursu – 19 czerwca 2022 r. W tym roku Festiwal Śląskie Smaki odbędzie się w Zabrzu, przy stadionie piłkarskim Arena Zabrze.

Formularze zgłoszeniowe należy przesłać do organizatora konkursu – Śląskiej Organizacji Turystycznej drogą mailową, bądź pocztą tradycyjną, w terminie do dnia 06.06.2022 (decyduje kolejność zgłoszeń), na adres:

Śląska Organizacja Turystyczna

Mickiewicza 29, 40-085 Katowice, tel. 32 207 207 3

Osoba do kontaktu:

Agnieszka Czachura-Łach, e-mail: info@slaskiesmaki.pl

Karta zgłoszenia – amatorzy

Karta zgłoszenia – profesjonaliści

Karta zgłoszenia – uczniowie

Regulamin konkursu kulinarnego XVI Festiwalu Śląskie Smaki
 
Zapraszamy na najsmaczniejszą imprezę w regionie!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000