Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XVI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”


W dniu 11 marca 2023 roku  odbędzie się  włoskie wydarzenie kulinarne pod honorowym patronatem Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz patronatem merytorycznym Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej i Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office.
 
Szesnasta edycja konkursu zagości tym razem w Green Mountain Hotel ***** w Karpaczu, który jest współorganizatorem tego konkursu. Uczestników konkursu dla profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów. Ocenie będą podlegać dwa dania konkursowe: pierwsze danie z obowiązkowym użyciem makaronu lub ravioli marki Perino i dowolnych składników oraz drugie danie mięsne z obowiązkowym użyciem rostbef bez kości SNS marki Sokołów i dowolnych składników.
 
 
W gronie jurorów profesjonalnych degustacyjnych zasiądą:
  • Krzysztof Szulborski - przewodniczący jury,
  • Kurt Scheller,
  • Robert Sowa,
  • Andrzej Polan,
  • Teofilos Vafidis,  
  • Marcin Budynek,
  • Janusz Profus,
  • Piotr Soboń,
  • Piotr Sabala,
  • Rafał Zaręba,
  • Krzysztof Gawlik.
W jury profesjonalnym technicznym:
  • Cezary Powała,
  • Jakub Steuermark,  
  • Mariusz Nowicki,
  • Andrzej Ławniczak.
Koordynatorami konkursu są szefowie kuchni:
  • Kamil Prusicki,
  • Marcin Piotrowicz,
  • Sebastian Ołubek,
  • Rober Kopacz.
Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiło się 18 ekip z całej Polski , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 ekip.
 
1.Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel – Niemcza
Dmytro Ostapyshen, Bartłomiej Błaszczyk
 
2.Restauracja Dziurka od klucza - Warszawa
Wojciech Kapusta, Yourii Haliak
 
3.Hotel Restauracja Adria – Ruda Śląska
Grzegorz Spyra, Łukasz Smela
 
4.Restauracja Dwór Liczyrzepy – Karpacz
Marcin Kosmala, Bartosz Rybiałek
 
5.Restauracja Lemon – Gródek nad Dunajcem
Dominik Jeleński, Wojciech Bąba
 
6.Restauracja Loft – Gostyń
Artur Mendyka, Weronika Dulas

7.Restauracja Mamma Mia – Karpacz
Paweł Kucharski, Kamil Kowal
 
8.Mixtrura by Roman Serdiuk – Poznań
Roman Serdiuk, Ihor Skibin
 
9.Restauracja Miodowa- Dzierżoniów
Maksym Trushkin, Emil Buszyński
 
10.Fabryka Wełny Hotel &SPA – Pabianice
Michał Bielecki, Piotr Szaliński
 
11.Basico-Restauracja Scena Cegielnia- Radzymin
Jakub Zięba, Marcin Oleksiak
 
12.Restauracja Zmyślona Centrum Trzy Jeziora- Wieleń Zaobrzański
Konrad Kistela, Mukesh Singh.
 
Jako uatrakcyjnienie wydarzenia odbędzie się również konkurs dla Gwiazd - znanych postaci telewizyjnych. Tym razem Gwiazdy zmierzą się z przygotowaniem autorskiego dania z makaronu lub ravioli Perino z obowiązkowym użyciem do niego polędwiczki wieprzowej Sokołów oraz wybranych składników. Zobaczymy w akcji  Izabelę Trojanowską, Jacka Kopczyńskiego, Zygmunta Chajzera, Sebastiana Wątrobę, Tomasza Kozłowicza, Agatę Rudnicką, Agnieszkę Dziekan  i Antka Smykiewicza.
Gwiazdy będą oceniane przez  jurorów degustacyjnych VIP: V-ce burmistrza miasta Karpacz, Prezesa Górskich Resortów, Prezesów Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego i Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz przedstawicieli sponsora strategicznego marki Makro oraz sponsorów głównych: Fine Dine, Sokołów i Perino. Przewodniczącym jury VIP  został szef kuchni Michał Węcławek, a jurorami technicznymi VIP zostali Dariusz Ratuszniak, Michał Pomaski i  Wiesław Bober.
 
Konkurs poprowadzi Robert Bochenko, a Galę Zwycięzców Zygmunt Chajzer.
 
Serdecznie zapraszamy wszystkich sympatyków konkursu w dniu 11 marca w godzinach 10.00-15.00 do odwiedzenia Green Mountain Hotel ***** w Karpaczu i zobaczenia na żywo jak rywalizują uczestnicy konkursu oraz na ciekawe prezentacje sponsorskie. Ekipom, które nie zakwalifikowały się do konkursu, dziękujemy za chęć uczestnictwa i zapraszamy do rywalizacji konkursowej za rok.   

Giancarlo Russo i Tomasz Wróblewski

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000