Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XVI Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej 2023


Trwają przygotowania do XVI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej, którego organizatorem jest Waldemar Hołówka, przedstawiciele Fundacji Klubu Szefów Kuchni – Kuba Wolski, Sebastian Strójwąs oraz gospodarz wydarzenia Regionalne Centrum Naukowo-Technologiczne, Podzamcze 45 , 26-060 Chęciny. Festiwal odbędzie się w dniach od 7-9 czerwca 2023 roku.

Celem głównym Festiwalu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, w pałacach, czy w zamkach oraz powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych z tradycjami kuchni myśliwskiej.

W ramach Festiwalu odbędzie się konkurs kulinarny. Uczestnicy chcący wziąć udział w konkursie powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu dań kulinarnych w autorskiej aranżacji zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami. Konkurs ma zasięg ogólnopolski i jest nominowany do Kulinarnego Puchar Polski 2023.

Przedmiotem Festiwalu jest przekąska (zimna lub gorąca) i danie główne.

Każda ze startujących ekip przygotowuje 8 porcji przekąski.

Każda ze startujących ekip przygotowuje 8 porcji dania głównego.

Obowiązkowymi produktami do przygotowania przekąski są:
  •     Polędwica z jelenia – Firmy Kabanos
  •     Owocowe runo leśne
  •     Sery długo dojrzewający – Firmy Skarby Serowara.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:
  •     Królik
  •     Wężymord czarny korzeń.


Lista Uczestników zakwalifikowanych do udziału w Festiwalu:
 
Konkurs dla profesjonalistów;
1. Daniel Warszawski , Eryk Czarnecki - Hotel H15 Boutique, Warszawa
2. Mariusz Putek , Mateusz Cheda  - Rynek 11 & Binkowski,  Kielce
3. Artur Siudowski , Maxymilian  Miłosz Restauracja Sztormowa, Gdańsk
4. Szymon Pitera , Maciej Undziakiewicz Hotel Bristol Restauracja Folk - Rzeszów
5. Maciej Kubiak, Franciszek Wachowiak , Hotel Platinum Residence, Poznań
6. Łukasz Kijak , Dżesika Konieczka , MARINA GAJ , Konin

Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych;
1.    Wiktoria Kowalska, Kinga Garbat - Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.
2.    Adam Łodej , Iwo Nowacki - Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach
3.    Zlata Dubovik, Khrystyna Iwaniuk - Niepubliczne Technikum Zawodowe w Kielcach
 
Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia swojego udziału w konkursie do dnia 25 maja 2023 roku drogą elektroniczną na adres: w.holowka@holsongroup.eu lub konkurs@kulinarny.hub.pl
 
Brak potwierdzenia uczestnictwa w Festiwalu – w wyznaczonym czasie – skutkować będzie dyskwalifikacją i zastąpienie ekipy ekipą rezerwową.
 
Agenda kulinarna:
  • 10.00 odprawa Jury z Uczestnikami Konkursów
  • 11.00 Start konkursu dla Szkół Gastronomicznych - 3 Stanowiska
  • 13.00 Start konkursu dla Profesjonalistów
  • 14.00 Degustacja  dla gości Festiwalu Gulaszu Myśliwskiego z Dzikiego Kotła 800 porcji w wydaniu Jakuba Wolskiego
  • 15.00 Ogłoszenie na scenie głównej wyników konkursu dla szkół
  • 17.00 zakończenie konkursu
  • 18.00 Uroczysta Gala ogłoszenie wyników VI Edycji Konkursu Dworskiej Kuchni Myśliwskiej 2023.
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Klubu Szefów Kuchni.
 
Pliki do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000