2.Restauracja Biała Róża- Kraków
Adrian Depta
Paweł Pamuła
3.Radisson Blu Resort- Świnoujście
Maciej Morański
Andrzej Sawka
4.Radisson Collection – Warszawa
Michał Rosiński
Jacek Schliske
5.Amore Mio Pizza&Grill – Elbląg
Bartosz Majchrzak
Karol Pawłowski
6.Klimat Bistro – Zielona Góra
Kacper Szafrański
Luiza Kuta
7.Grand Ascot Hotel- Restauracja Four- Kraków
Kinga Brańka
Wit Wojtas
8.Blue Diamond Hotel- Nowa Wieś k.Rzeszowa
Dariusz Osika
Mateusz Hnatowski
9.Hotel Fabryka Wełny – Pabianice
Michał Bielecki
Piotr Czech
10. Restauracja Il Pardino – Poznań
Marek Szuba
Patryk Czemierowski
11.Hotel Restauracja Piano – Lublin
Piotr Huszcz
Dariusz Cygan
12.Restauracja Ed Red – Warszawa
Łukasz Kostrzewski
Marek Paczuski
Ekipa rezerwowa: Pałac w Orli- Koźmin Wielkopolski
Arkadiusz Marcisz
Kacper Raźniak
Z wszystkich przesłanych zgłoszeń konkursowych (21 ekip) zostały wybrane zgłoszenia co, do których nie było zastrzeżeń pod względem formalnym, a także receptury i zdjęcia dań były zgodne z tematem konkursowym, wykorzystaniem produktów od sponsorów oraz użyciem produktów włoskich i zasadami kuchni włoskiej.
Nie zakwalifikowały się ekipy, które prezentowały m.in. stek z polędwicy zamiast polędwicy Wellington, ekipy używające składników kuchni orientalnej, ciasta filo czy prezentujące w I daniu konkursowym rybę jako porcję w całości na wierzchu makaronu. Jury selekcyjne dopuściło "dekonstrukcje " klasycznych dań włoskich jednakże nie było zwolennikiem używania sous vide w przygotowaniu Wellingtona.