Młodzi adepci sztuki kulinarnej będą mogli sprawdzić swoje umiejętności w XXI Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych Ponadczasowe smaki natury, który odbędzie się w dniach 5-7 marca 2020 roku w Krakowie. Poza uczniami z Polski w konkursie uczestniczą przedstawiciele szkół z zagranicy (w tym roku m.in. z Francji, Czech, Słowacji, Gruzji, Łotwy).
W zmaganiach konkursowych w kategoriach kucharz, cukiernik, kelner i barman mogą wziąć udział uczniowie szkół gastronomicznych. Konkurs ma na celu doskonalenie umiejętności zawodowych uczniów, promocję szkół kształcących w zawodach szkolnictwa branżowego, integrację środowiska edukacji i rynku pracy. W czasie trwania konkursu odbędą się pokazy kulinarne prowadzone przez znanych szefów kuchni i cukierni. Dyrekcja Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 serdecznie zaprasza do udziału w konkursie uczniów szkół gastronomicznych wraz z ich nauczycielami zawodu.
Termin: 5-7 marca 2020 roku.
Miejsce: Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie - os. Złotej Jesieni 16.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.