Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Znamy półfinalistów XI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej


Jury konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2015 spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń wybrało 24 najlepsze zgłoszenia.

 

I półfinał 21 styczeń 2015 r.:

  • Błażejowski Sebastian z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy
  • Dąbrowski Oskar z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy
  • Gołojuch Klaudia z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy
  • Grota Tomasz Z zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni przy ul. Morskiej
  • Górka Stanisław z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  • Jankowska Klaudia z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  • Komsa Wojciech z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy
  • Macionczyk Paulina z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śl. Przy ul. Szkolnej
  • Matela Kamila z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  • Nowak Patryk z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  •  Serafińczuk Kacper z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku przy ul. Legionów
  • Truk Wojciech z Technikum Lider w Lublinie przy ul. Radziwiłłowskiej

II półfinał 4 luty 2015 r.:

  • Dreas Adrian z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu przy ul. Armii Ludowej
  • Dziewięcki Adrian z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej
  • Dzikowski Łukasz z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul. Kłodzkiej
  • Kopania Przemysław z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
  • Kwiecień Robert z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki
  • Laśkiewicz Paweł z Zasadniczej Szkoły Zawodowej Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej
  • Lipińska Natalia z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej
  • Paluszkiewicz Patrycja z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  • Piętka Magdalena z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Otwocku przy ul. Konopnickiej
  • Planer Miłosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego
  • Szczawiński Michał z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Poznańskiej
  • Szwajnos Szczepan Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych w Zakopanem przy ul. Partyzantów

Lista rezerwowa:

  • Filip Nowacki z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi przy ul. Sienkiewicza

 

W tym roku uczestnicy muszą zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z:

Kurczaka zagrodowego, miodu pszczelego, topinamburu, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Redukcji drobiowej do sosów Knorr Professional.

Udział w konkursie to możliwość doskonalenia wiedzy i umiejętności w zakresie tradycyjnej i nowoczesnej kuchni, poznawania nowych trendów i technik kulinarnych czy zastosowań produktów convenience. To także szansa na uzyskanie porad i wskazówek bezpośrednio od najlepszych fachowców z branży, którzy zasiadają w jury.

Laureaci konkursu będą walczyć o tygodniowy staż w zagranicznej restauracji z gwiazdką Michelin, oraz o udział w finale prestiżowego konkursu dla profesjonalistów - Primerba Cup 2015. To z kolei daje szansę na wystartowanie w Kulinarnym Pucharze Polski. Szkoły, w których uczą się laureaci I, II i III miejsca otrzymają sous-vide oraz pakowarkę Hendi.

Do pobrania:

Regulamin konkursu

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000