Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Kongres Szefów Kuc...
Dorszowe Żniwa 201...
Culinary Innovator...
Mistrzostwa Polski...
Kuchnia Polska Wcz...
Ogólnopolskie Foru...
Bartosz Peter będz...
MAKRO Polska rozpo...
Kulinarny Puchar P...
Czas na noworoczne...
Goût de Franc...
Druga edycja Spotk...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Kocham Wodę
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 2018


Już 2 czerwca 2018 roku odbędzie się kolejna, jubileuszowa X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
 
 
Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbędzie na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku.
 
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.
 
Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).
 
Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.
 
Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są
  • Filet z miętusa oraz jogurt naturalny.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:
  • Udziec z sarny oraz borowik.
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU:
 
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś do udziału zakwalifikowała następujące drużyny:
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI

1. Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski - RESTAURACJA PASJA (Gorzów Wlkp.)
2. Marcin Ćwik oraz Mikołaj Kruszona - PURO HOTEL POZNAŃ (Nifty No.20)
3. Paweł Żukowicz oraz Przemysław Siuda - RESTAURACJA SOWA (Bydgoszcz)
4. Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski - SHERATON SOPOT HOTEL
5. Hubert Misterkiewicz oraz Łukasz Wolny - HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ (Busko Zdrój)
6. Bartosz Ludniewski oraz Tomasz Szymański - SMACZNA DIETA I HOTEL FADO (Gorzów Wlkp.)
7. Mariusz Szwerluga oraz Piotr Kuzdro - GRAND HOTEL BOUTIQUE (Rzeszów)
8. Grzegorz Bucki oraz Adriana Wójcikowska - RESTAURACJA AMARYLIS (Kraków)
9. Dariusz Gibas oraz Sebastian Ossowski - PROLOGUE RESTAURANT (Gdańsk)
10. Jakub Rusinek oraz Wojciech Kotula - HOTEL METROPOLITAN (Rzeszów)
11. Dominik Moćko oraz Piotr Trześniewski - HOTEL MARRIOTT (Warszawa)
12. Sebastian Szynkiewicz oraz Patrycja Reich - DOLCE VITA (Bydgoszcz)
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE

1. Dawid Zagrzywiec oraz Piotr Gipsiak - HOTEL RENAISSANCE/HOTEL COURTYARD
2. Jarosław Żuchowicz oraz Julia Włodarczyk  - HOTEL MERCURE OPOLE
 
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
 
1. Jakub Sobczak oraz Jacek Darnowski - ZSG ŁÓDŹ
2. Bartosz Krajewski Monika Lewkowicz - ZSGH GDAŃSK
3. Jakub Małkowski oraz Paulina Karaluch - ZSG  WARSZAWA
4. Przemysław Rybski oraz Dominik Wiśniewski - ZSGH WARSZAWA
5. Łukasz Florjańczyk oraz Grzegorz Zych - ZSG WARSZAWA
6. Krzysztof Kowalski oraz Filip Ziemiński - ZSG RZESZÓW
7. Szymon Jakubasz oraz Weronika Pławińska - ZS NR 7 w WAŁBRZYCHU
8. Grzegorz Królik oraz Arkadiusz Woźniak - TECHNIKUM LIDER LUBLIN
 
KATEGORIA UCZNIOWIE – EKIPY REZERWOWE
 
1. Milena Koprowska oraz Katarzyna Polaczyk - ZESPÓŁ SZKÓŁ I PLACÓWEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO  w Zielonej Górze
2. Kamila Sokołowska oraz Marek Krzysiak - TECHNIKUM MENEDŻERSKIE w Bydgoszczy
 
Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś powinny do dnia 23 maja 2018 roku dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: konrad.birek@gmail.com
 
Brak potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie drużyny z konkursu i zastąpienie jej ekipą rezerwową. Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 27 maja 2018 roku upływa termin nadsyłania zapotrzebowania na obowiązkowe produkty konkursowe.
 
Pozostałym drużynom, które nie zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych edycjach konkursu.

Zwycięzcy konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.
 
Jedną z nagród w konkursie będzie Grillo wędzarnia Smoker Queen ze specjalnym, okolicznościowym logo, ufundowana przez Producenta Grillów firmę SMOKER. To połączenie grilla, wędzarni i BBQ w jednym profesjonalnym i solidnie wykonanym sprzęcie. Wartość nagrody to ok. wartości 5.900 zł.
 
 
Patronat honorowy nad konkursem objął Minister ŚrodowiskaHenryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju WsiKrzysztof Jurgiel.
 
 
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom oraz Gościom dotychczasowych edycji bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas X edycji.
 
Do pobrania:

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola RATIONAL Robot - Coupe Smoker Gastromix Matlix Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Tableart Tomasz Miszczak Komat Uzdrowisko Wysowa S.A. Iglotex Manitowoc Foodservice Fanex Lemonia POSbistro Gastromedia Sokołów
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000