Zespół Szkół Spożywczo - Gastronomicznych oraz firma Stalgast serdecznie zapraszają do udziału w X Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym Kuchnia Polska na Mazowszu 2018, który odbędzie się w dniu 16 listopada 2018 r. w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie, przy ul. Komorskiej 17/23. Celem konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej kulturze, polskiej tradycji kulinarnej, propagowanie Mazowsza i jego dziedzictwa kulinarnego.
Tegoroczny, jubileuszowy Konkurs Gastronomiczny będzie wyjątkowy, wzbogacony o dodatkowe konkursy i wydarzenia, które odbędą się równolegle, w dniach 16 - 17 listopada 2018 r.
W dniu 16 listopada 2018 r. tradycyjnie odbędą się dwa konkursy: Konkurs Kulinarny oraz Kelnerski, w których uczniowie będą mieli okazję zaprezentować swoją wiedzę, talent oraz umiejętności.
Ponadto Konkursowi Gastronomicznemu towarzyszyć będą dwa dodatkowe wydarzenia:
- VII MISTRZOSTWA POLSKI HYDROSOMMELIERÓW HYDROSOMMELIER ROKU 2018 – składające się z części teoretycznej oraz praktycznej.
- XI MISTRZOSTWA POLSKI KELNERÓW – JUNIOR WAITER 2018 – będące pokazami sztuki serwisu synchronicznego w wykonaniu czteroosobowych zespołów kelnerskich.
W dniu 17 listopada 2018r. w ramach JUBILEUSZOWEJ NAGRODY SPECJALNEJ* dla wszystkich uczestników finału konkursu i opiekunów odbędą się profesjonalne sobotnie warsztaty: kulinarne, baristyczne, barmańskie, prowadzone przez znakomitych szefów kuchni, wybitnych specjalistów branży.
*Wszystkim Finalistom oraz opiekunom uczestniczącym w konkursie, którzy będą chcieli skorzystać z nagrody specjalnej i uczestniczyć w specjalistycznych szkoleniach Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych zapewnia nocleg w hotelu ze śniadaniem oraz poczęstunek także w dniu warsztatów.
Współorganizatorzy, Patronat i opieka merytoryczna nad konkursem:
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|