Przed nami jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2019, który odbędzie się w dniach 1-3 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn ****.
Zawodnicy będą musieli przygotować w przeciągu 60 minut Kurczaka sielskiego w pejzażu polskiej kuchni regionalnej. Głównym produktem, jaki będą musieli obowiązkowo wykorzystać będzie: kurczak sielski super drób. Po wykonaniu potrawy każda ekipa będzie musiała dobrać odpowiedni rodzaj koniaku MARTELL, jako dodatek harmonizujący ze smakiem potrawy.
Już po raz kolejny konkurs ten jest też nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski.
Do konkursu przystąpić mogą kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich jak i pojedynczych restauracji z całej Polski. Uczestnicy konkursu powinni być pełnoletni, jak również nie mogą przekroczyć 30-tego roku życia w dniu rozpoczęcia konkursu (dowód osobisty). W konkursie uczestniczą ekipy dwuosobowe. Bardzo mile widziane będą drużyny z udziałem kobiet. Potwierdzenie zgłoszenia do konkursu powinno być dokonane w formie elektronicznej.
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 15 lutego 2019 r. Termin uważa się za zachowany w przypadku wysłania e-maila najpóźniej w tym dniu. e-mail d.strucinski@hotelanders.pl
Oficjalnym adresem do kontaktu i korespondencji dotyczącym przebiegu imprezy oraz jako organ odpowiedzialny za jej skuteczność jest:
Dariusz Struciński – szef kuchni Hotel Anders ****
e-mail:
d.strucinski@hotelanders.pl
tel.: 600 065 277
Organizatorem konkursu jest Grupa Anders, przy merytorycznej współpracy Klubu Szefów Kuchni.
Do pobrania:
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.