W terminie od 15 do 19 marca 2019 w Hamburgu odbędzie się 93. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa INTERNORGA. Targi w Hamburgu to najstarsza (od 1921 roku) i największa w Europie oraz jedna z najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie. Dzięki dużej liczbie wystawców (ponad 1.300 firm w tym z Polski ) i zwiedzających (ponad 93.000 odwiedzających z całego świata) oraz ich najwyższej fachowości (ponad 90% gości to fachowcy z branży) targi dają najlepszą okazję do zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacjami w branży oraz nawiązania dużej liczby kontaktów handlowych.
Targi INTERNORGA są barometrem branży gastronomicznej w Europie. To w czasie tej imprezy, dzięki najwyższej fachowości wystawców oraz korzystnemu marcowemu terminowi tworzą się trendy na nadchodzący sezon, pokazywane są nowatorskie produkty i techniczne innowacje. Wiele firm czeka z premierową prezentacją swoich nowości właśnie na targi w Hamburgu.
Oferta prezentowana przez wystawców jest bardzo szeroka i obejmuje techniki kuchenne i gastronomiczne oraz wyposażenie zaplecza kuchennego (hale A2, A3 i A4), żywność i napoje (hale A1, B1, B4, B2 parter, B3 piętro), wyposażenie hoteli, restauracji, barów i innych punktów żywienia zbiorowego (hale B5 i B7), wyposażenie, maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, wyposażenie punktów sprzedaży (hale B6 i B6.1), sprzęt komputerowy i oprogramowanie dla branży, systemy rejestrujące i zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych (hale B2 piętro i B3 parter) oraz gastronomię na powietrzu (tereny targowe na zewnątrz hal wystawienniczych).
Targi INTERNORGA dają możliwość zdobycia informacji o nowościach w branży, poznania osiągnięć konkurencji oraz wymiany wiedzy i doświadczeń z fachowcami. Służy temu bogaty program ramowy stale towarzyszący targom, na który składają się kongresy, fora, wykłady, a także pokazy, prezentacje i liczne konkursy. W przyszłorocznym programie ramowym imprezy znajdą się m.in.: kongres FoodService Forum, Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego, Forum Catering w Szkole, prezentacja poświęcona piwu wytwarzanemu w sposób rzemieślniczy Craft Beer Arena, prezentacja napojów alkoholowych wytwarzanych w sposób rzemieślniczy Craft Spirit Lounge, prezentacja firm wchodzących na rynek Newcomers’ Area, forum trendów Pink Cube, pokazy Grill & BBQ Court, wykłady, prezentacje i workshopy dla branży piekarskiej Baker’s Blue Box, zawody dla cukierników Cofectionery Art, prezentacja cukiernicza BACK Stage, konkurs innowacyjnych produktów i rozwiązań dla branży INTERNORGA Future Award, zawody dla młodych kucharzy Next Chef Award, prezentacja dekoracyjnych nakryć stołów SKYWALK Tafel, prezentacja restauracji na kółkach Food truck villige, Forum Związku DEHOGA oraz miejsce spotkań i nawiązywania kontaktów Cafe-Future.Live. Nowym punktem w programie ramowym w 2019 roku będzie prezentacja Bellavita Expo poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej na najwyższym poziomie.
Targi będą otwarte dla zwiedzających w godzinach 10.00 – 18.00.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.