Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Belgium`s Best
Iglotex
Menos
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Trwają zapisy do Goût de/Good France 2019


Wydarzenie Goût de/Good France 2019 odbędzie się, jak co roku, 21 marca, by promować na świecie wyśmienitą kuchnię francuską. Właściciele restauracji, którzy chcieliby wziąć udział w piątej edycji wydarzenia Goût de/Good France, mogą się już rejestrować na stronie www.goodfrance.com.

Zapisanie się jest niezbędne, by uczestniczyć w tej akcji. Powinno ono nastąpić przed 15 lutym 2019 r., aby każda zgłoszona restauracja została uwzględniona na liście ogłoszonej przez francuskiego Ministra Spraw Europejskich i Zagranicznych podczas oficjalnej konferencji prasowej w  połowie lutego w Paryżu.
 


W 2019 roku Goût de/Good France wyeksponuje region Prowansji, który będzie głównym partnerem tej edycji. Każdy szef kuchni będzie mógł swobodnie wybrać francuskie dania, które zaserwuje 21 marca, jednak mile widziany będzie prowansalski przepis czy specjalność tego regionu.

W 2019 roku tematem będzie także zrównoważony rozwój w postaci odpowiedzialnej gastronomii i zaangażowania się szefów kuchni w ochronę planety poprzez ograniczenie w szczególności odpadów z tworzyw sztucznych.

Każde zgłoszone podczas zapisów menu powinno składać się z następujących pozycji: przystawka, danie główne, deska serów, deser, a do tego francuskie wina czy szampany.

W połowie lutego na stronie www.goodfrance.com opublikowana zostanie interaktywna mapa ze zgłoszonymi restauracjami, co sprzyjać będzie lepszemu, ogólnoświatowemu rozpropagowaniu informacji o tym wydarzeniu.

Dla uzyskania dodatkowych informacji prosimy skontaktować się z:
Żaneta Jabłońska
Dział Prasowy
Ambasada Francji w Polsce
tel. 22 529 30 25
e-mail: zaneta.jablonska@diplomatie.gouv.fr


*Czwarta edycja Goût de/Good France była wielkim sukcesem. Uczestniczyło w niej 3500 restauracji na całym świecie, w tym ponad 130 z Polski. Łącznie blisko 300 000 osób miało okazję spożyć kolację Goût de/Good France w 152 krajach.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee Belgium`s Best Manitowoc Foodservice Mazowiecka Grupa Szkoleniowo ? Doradcza Na Lunch
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000