Po raz kolejny brać gastronomiczna zrzesza się, aby wesprzeć potrzebujących. Tym razem przedsiębiorcy z Ziemi Kłodzkiej postanowili pomóc podczas Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Podczas live cooking przygotują wiele smacznych dań.
13 stycznia 2019 roku już od godziny 10 w stacji narciarskiej Zieleniec SKI Arena, będziemy mogli spróbować potraw przygotowanych przez: Marcina Bożka, Marka Nowaka, Tomasza Zbruga i Sławomira Poniewierę. Jedzenie będzie darmowe, jednak mile widziane jest wsparcie działań Orkiestry. Przed namiotem, gdzie wydawane będzie jedzenie, będą również wolontariusze z puszkami WOŚP zbierający fundusze na zakup specjalistycznego sprzętu medycznego. Dodatkowo kucharze dadzą także pokaz gotowania w trakcie live cooking.
- Podczas live cooking gotować będziemy kaszę gryczaną z wieprzowiną w sosie. W namiocie natomiast będziemy wydawać, chociażby frytki czy nuggetsy z kurczaka, a także zupy - informuje Marcin Bożek.
Kucharzy wspierają takie firmy jak: Willa Scandia i Ośrodek Siódme Niebo z Dusznik Zdrój, Pierogata Chata i Apart Home z Polanicy-Zdroju, Karczma Stary Młyn z Kłodzka, Hurtownia ATS, Dolina Gryki z Międzylesia, firma Aves z Gajewnik oraz firmy z branży gastronomicznej: Iglotex, Fanex, Aviko i Nestle.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.