Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Konkurs kulinarny ...
Konkurs Kulinarny ...
S.PELLEGRINO YOUNG...
Kulinarny Puchar P...
XII. Mistrzostwa P...
XIV edycja Dorszow...
Druga edycja Konku...
Mistrz i jego ucze...
Targi Polagra Gast...
Kongres Szefów Kuc...
Skok umiejętności ...
Eksperci smaku będ...
II Kulinarny Festi...
World Class Compet...
Kto może zakwalifi...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Gorbi
Manitowoc Foodservice
Komat
Watersystem
Artykuły spożywcze
Pizzola
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Druga edycja konkursu kulinarnego Świętokrzyski Talerz Młodego Kucharza


Przed nami druga edycja konkursu kulinarnego Świętokrzyski Talerz Młodego Kucharza, który odbędzie się 15 marca 2017 roku w Kielcach.
 
 
Celem konkursu jest zachęcenie młodych adeptów sztuki kulinarnej do pogłębiania wiedzy na temat nowoczesnych produktów i technik kulinarnych. Zachęcenie do doskonalenia umiejętności, poprzez otwartość i aktywne branie udziału w życiu środowiska kulinarnego.
 

Tematem tegorocznej edycji konkursu jest danie główne z polędwiczki wieprzowej, ciasta filo, groszek cukrowy, figa.

W jury zasiądą następujące osoby:
  • Teo Vafidis – szef kuchni i ekspert kulinarny – przewodniczący konkursu
  • Zbyszek Kopycki – szef kuchni restauracji Cud Miód w Łodzi
  • Monika Gwiazda – uczestniczka programu telewizyjnego Top Chef
  • Robert Głyda – jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce
  • Piotr Papież – szef kuchni oraz doradca kulinarny firmy Farutex.
W pierwszym etapie konkursu należy przesłać swoje zgłoszenie w formie elektronicznej do dnia 01.03.2017 r. na adres mailowy: fundacjakulinarnakielce@gmail.com. Zgłoszenie musi zawierać propozycję przygotowanej przez Uczestnika, autorskiej receptury potrawy, zgodnej z tematem konkursu wraz z dobrej jakości zdjęciem potrawy. Zdjęcie powinno być zapisane w formacie jpg o rozdzielczości 800 x 600 pixeli. W recepturze muszą zostać wykorzystane następujące produkty:
  • polędwiczka wieprzowa
  • ciasto filo
  • figa
  • groszek cukrowy firmy Oerlemans
  • dowolne dodatki.
 
Każda receptura musi zawierać:
I. nazwę potrawy;
II. wyszczególnione składniki z proporcjami podanymi na 6 porcji.

Spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń Komisja wybierze 10 najciekawszych receptur, których twórcy przejdą do finału. Lista Uczestników przechodzących do II etapu Konkursu zostanie zamieszczona na stronie Facebook Świętokrzyskiej Fundacji Szefów Kuchni i Kucharzy w terminie do dnia 05.03.2017r.

Finał Konkursu zostanie rozegrany w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego ul. Zagórska 14 Kielce 15 marca 2017 r. o godz. 08.50. Czas na przygotowanie potrawy, licząc od momentu wejścia na stanowisko, to 2 godziny. W finale każdy z zakwalifikowanych zawodników będzie musiał przygotować 6 porcji tego samego dania konkursowego, którego receptura została zakwalifikowana do półfinału: jedną porcję na ekspozycję, a pozostałe dla jurorów.

Organizatorem Konkursu Świętokrzyski Talerz Młodego Kucharza 2017 jest Świętokrzyska Fundacja Szefów Kuchni i Kucharzy.
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robot - Coupe Pizzola Smoker Belgium`s Best Reinex Barry Callebaut easyFairsŽ Poland CTK Doram Piórex Manitowoc Foodservice LMS Online Sp. z o.o. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Voigt Tableart Tomasz Miszczak Steinberg Komat Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gorbi Espiga M&M Gastro POSbistro Belfood Na Lunch Iglotex
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000