Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
11.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Dorszowe Żniwa 2018


Już 7 lipca 2018, w Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu, odbędzie się jubileuszowa XV edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie zakąski z krzyżowej wołowej oraz dania głównego, z wykorzystaniem polędwicy z dorsza oraz puree ziemniaczanego, oleju z esencją masła oraz śmietanki 32 %.

Celem głównym mistrzostw jest promocja sztuki kulinarnej oraz popularyzowanie polskiej tradycji kulinarnej, a także utrwalanie więzi i jedności środowiskowej branży kucharskiej w Polsce.
 


O tytuł mistrzowski zawalczą:

1.    Tomasz Mielniczuk i Bartłomiej Sarnowski - Restauracja Eko, Hotel Agit, Lublin
2.    Łukasz Gościniak i Damian Saja - Hotel Słoneczny Młyn, Bydgoszcz
3.    Arkadiusz Berezowski i Michał Chrzanowski - Hotel Hanza Pałac Welness & SPA, Rulewo
4.    Łukasz Wolny i Hubert Misterkiewicz - Restauracja Ponidzie, hotel Słoneczny Zdrój, Busko Zdrój
5.    Jakub Nowak i Dariusz Zajdlewicz - Restauracja Memo, Bydgoszcz
6.    Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki - Restauracja Warszawska, Hotel Centrum Sosnowiec
7.    Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda - Restauracja Sowa, Bydgoszcz
8.    Adam Cendal i Paulina Brzozek - Restauracja Esplendidos, Gdynia
 
Drużyna rezerwowa:
  • Paweł Zaradkiewicz i Andrzej Dobierski -  Hotel Grodzki Business & Spa, Stargard.
W gronie Jury zasiądą znakomici Szefowie Kuchni: Michał Kuter - Przewodniczący, Giancarlo Russo - Juror Honorowy, Janusz Profus, Andrzej Polan, Sebastian Cichy, Andrzej Ławniczak, Adam Dmyterko, Krzysztof Gradzewicz, Przemysław Langowski, Dariusz Ratuszniak, Ireneusz Koniuszek, Stefan Birek, Ewa Olejniczak, Patryk Dziamski, Przemek Woźny, Krzysztof Gawlik, Patryk Kotarba, Philippe Abraham, Łukasz Lewandowski, Krzysztof Wierzba, Grzegorz Parczewski oraz Jacek Feede.
 
 
Dodatkowo, serdecznie Państwa zapraszamy na imprezą towarzyszącą, jaką jest JARMARK PRODUCENTÓW ZDROWEJ ŻYWNOŚCI!

HARMONOGRAM WYDARZENIA:

Sobota/ 7 lipca
  • 7:00 – 10:00 Śniadanie dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;
  • 10:00 – 12:00 Pierwsza tura mistrzostw – EKIPY I, II, III, IV;
  • 12:10  Przemarsz kucharzy;
  • 13.00 – 15.00 Druga tura mistrzostw – EKIPY V, VI, VII, VIII;
  • 13.30 – 16.00 Lunch dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;
  • 15.30 – 16.00 Odprawa jurorów;
  • 16:00 – 16:30 Odprawa zespołów kucharskich;
  • 19.00 Gala Finałowa Dorszowych Żniw/ obowiązują zaproszenia.
Organizatorami Dorszowych Żniw są Krzysztof Szulborski ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich przy współpracy z Tomaszem Szydzikowskim wraz z Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu. Honorowy Patronat nad Mistrzostwami objął Marszałek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk oraz Wójt Gminy Przywidz Marek Zimakowski.

W trakcie imprezy DORSZOWE ŻNIWA w Przywidzu na terenie obiektu Zielona Brama, odbędzie się spotkanie producentów zdrowej żywności z możliwością ekspozycji stoisk, prowadzenia degustacji i sprzedaży wyrobów. UWAGA! Zgłoszenia od producentów, wystawców, promotorów wyrobów ekologicznych i regionalnych przyjmowane są na adres: biuro@gokprzywidz.pl, tel. kontaktowy: Katarzyna Mielewczyk tel.: 607 375 411. Ustawianie stoisk 6.30-9.30. Czas trwania 10.00- 18.00.
Gospodarze obiektu Zielona Brama zabezpieczają dostęp do energii elektrycznej, wody oraz toalet. Całkowity koszt udziału: 15,-zł płatne na miejscu.

Do pobrania:
Regulamin

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000