Konkurs Jurajskie Grillowanie na Poziomie odbędzie się 6 maja 2016 roku o godzinie 11:00 na terenie hotelu POZIOM 511 Desing Hotel&Spa. Poniżej przedstawiamy listę drużyn zakwalifikowanych do konkursu.
Do konkursu GRILOWANIE NA POZIOMIE zakwalifikowały się następujące drużyny:
1.
Magda Wacek i
Ariel Ziółkowski restauracja Signature w hotelu H15 oraz restauracja La Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Warsaw Victoria
2. Karol Pietrzak i Dariusz Ziółkowski restauracja Soul Kitchen Bistro z Warszawy
3. Mateusz Gazda i Patryk Stępiński Hotel Skansen, Restauracja Trzy żywioły z Sierpca
4. Łukasz Gościniak i Damian Kubiak Hotel Słoneczny Młyn z Bydgoszczy
5. Dawid Pieprzyk i Michał Marciniak restauracja Lokal z Łodzi
6. Karol Pamuła i Rafał Urban AppleCafe / studio kulinarne Laboratorium.smaku
7.
Karol Żmigrodzki i
Marcin Szmerek Restauracja GierKrówka z Kamienicy Polskiej.
Każda załoga uczestnicząca w konkursie, zobowiązana jest do wykonania:
- Przystawki (nowalijki – interpretacja dowolna, możliwość wykorzystania innych produktów takich jak: mięsa, ryby, nabiał itp.
- Danie główne (dowolny rodzaj grillowanego mięsa oraz obowiązkowo kozi ser, z dowolnymi dodatkami).
Ilość porcji dań konkursowych:
- Przystawka – 6 porcji
- Danie główne – 6 porcji.
Produkty do dań każda załoga przywozi we własnym zakresie, oprócz serów, które zapewnia gospodarstwo ekologiczne.
Konkurs będzie miał przyjemność poprowadzić Michał Bałazy. W składzie sędziowski zasiądą następujące osoby:
1. ADRIAN FELIKS
2. OLIWIA BERNADY
3. KRIS BASZNIANIN
4. PIOTR PAPIEŻ
5. ROBERT GŁYDA
6. MACIEJ KRÓL
7. REMIGIUSZ RĄCZKA
8. MARCIN WROŃSKI.
Czas trwania konkursu
Czas na przygotowanie 6 porcji przystawki oraz dań głównych oraz wyeksponowanie go jury to 90 min + dodatkowe 10 min na przygotowanie stanowiska pracy. Start konkursu 11:00, odprawa i losowanie numerów startowych 9:30. Dania konkursowe będą oceniane przez profesjonalne jury – oceny będą przyznawane za:
- Smak – max. 50pkt
- Wybór składników – max. 20pkt
- Wygląd i aranżacja – max. 20pkt
- Zużycie surowców – max.10pkt
- Wygląd stanowisk po zakończeniu pracy – max. 10pkt
- Czystość i higiena pracy – 10pkt.
Każda załoga zobowiązana jest do zorganizowania we własnym zakresie na swój koszt wszystkich produktów wykorzystanych do dania oprócz serów, jak też drobny sprzęt niezbędny do wykonania i wyserwowania dania. Organizator przewiduje możliwość noclegu załóg startujących z dnia 5.05 na 6.05.2016 roku, a dla uczestników i zdobywców 1-go, 2-go oraz 3-go miejsca nagrody i upominki.
Dla każdej załogi organizator zapewnia:
- Stanowisko konkursowe
- Grill elektryczny lub gazowy
- Płytę indukcyjną – 1szt.
- Dostęp do prądu
- Blat roboczy – 1szt.
- Stół do serwowania – 1szt.
Ogólnodostępne na kuchni hotelowej (30m od miejsca konkursu) Lodówki, zamrażarki, vacum, szokówka chłodnicza max. 3˚C , zlewozmywak z bieżącą wodą.
Uczestnicy konkursy przesyłając zgłoszenie potwierdzają, że wyrażają zgodę na udział w konkursie na zasadach określonych w niniejszym regulaminie. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego regulaminu, w każdym czasie bez podania przyczyny.
Organizatorzy:
- Śląsko Jurajskie Stowarzyszenie Qulinarne
- Hotel POZIOM 511 Desing&Spa.
Wszelkie pytanie dotyczące regulaminu konkursu prosimy kierować do Prezesa stowarzyszenia Pawła Wójcika pod nr tel. 697 102 721 bądź drogą elektroniczną na adres
S.J.S.Qulinarne@wp.pl
Ogłoszenie wyników ok. godz. 17:00. Po ogłoszeniu wyników dla uczestników i organizatorów przewidziany jest Jurajski wieczór z ogniskiem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.