Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
14.06.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Konkurs Jurajskie Grillowanie na Poziomie


Konkurs Jurajskie Grillowanie na Poziomie odbędzie się 6 maja 2016 roku o godzinie 11:00 na terenie hotelu POZIOM 511 Desing Hotel&Spa. Poniżej przedstawiamy listę drużyn zakwalifikowanych do konkursu.
 
Do konkursu GRILOWANIE NA POZIOMIE zakwalifikowały się następujące drużyny:

1. Magda Wacek i Ariel Ziółkowski restauracja Signature w hotelu H15 oraz restauracja La Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Warsaw Victoria

2. Karol Pietrzak i Dariusz Ziółkowski restauracja Soul Kitchen Bistro z Warszawy

3. Mateusz Gazda i Patryk Stępiński Hotel Skansen, Restauracja Trzy żywioły z Sierpca

4. Łukasz Gościniak i Damian Kubiak Hotel Słoneczny Młyn z Bydgoszczy

5. Dawid Pieprzyk i Michał Marciniak restauracja Lokal z Łodzi

6. Karol Pamuła i Rafał Urban AppleCafe / studio kulinarne Laboratorium.smaku

7. Karol Żmigrodzki i Marcin Szmerek Restauracja GierKrówka  z Kamienicy Polskiej.

Każda załoga uczestnicząca w konkursie, zobowiązana jest do wykonania:
  • Przystawki (nowalijki – interpretacja dowolna, możliwość wykorzystania innych produktów takich jak: mięsa, ryby, nabiał itp.
  • Danie główne (dowolny rodzaj grillowanego mięsa oraz obowiązkowo kozi ser, z dowolnymi dodatkami).
Ilość porcji dań konkursowych:
  • Przystawka – 6 porcji
  • Danie główne – 6 porcji.
Produkty do dań każda załoga przywozi we własnym zakresie, oprócz serów, które zapewnia gospodarstwo ekologiczne.
 
 
Konkurs będzie miał przyjemność poprowadzić Michał Bałazy. W składzie sędziowski zasiądą następujące osoby:
 
1. ADRIAN FELIKS
2. OLIWIA BERNADY
3. KRIS BASZNIANIN
4. PIOTR PAPIEŻ
5. ROBERT GŁYDA
6. MACIEJ KRÓL
7. REMIGIUSZ RĄCZKA
8. MARCIN WROŃSKI.
 
     

Czas trwania konkursu

Czas na przygotowanie 6 porcji przystawki oraz dań głównych oraz wyeksponowanie go jury to 90 min + dodatkowe 10 min na przygotowanie stanowiska pracy. Start konkursu 11:00, odprawa i losowanie numerów startowych 9:30. Dania konkursowe będą oceniane przez profesjonalne jury – oceny będą przyznawane za:
  • Smak – max. 50pkt
  • Wybór składników – max. 20pkt
  • Wygląd i aranżacja – max. 20pkt
  • Zużycie surowców – max.10pkt
  • Wygląd stanowisk po zakończeniu pracy – max. 10pkt
  • Czystość i higiena pracy – 10pkt.
Każda załoga zobowiązana jest do zorganizowania we własnym zakresie na swój koszt wszystkich produktów wykorzystanych do dania oprócz serów, jak też drobny sprzęt niezbędny do wykonania i wyserwowania dania. Organizator przewiduje możliwość noclegu załóg startujących z dnia 5.05 na 6.05.2016 roku, a dla uczestników i zdobywców 1-go, 2-go oraz 3-go miejsca nagrody i upominki.

Dla każdej załogi organizator zapewnia:
  • Stanowisko konkursowe
  • Grill elektryczny lub gazowy
  • Płytę indukcyjną – 1szt.
  • Dostęp do prądu
  • Blat roboczy – 1szt.
  • Stół do serwowania – 1szt.
Ogólnodostępne na kuchni hotelowej (30m od miejsca konkursu) Lodówki, zamrażarki, vacum, szokówka chłodnicza max. 3˚C , zlewozmywak z bieżącą wodą.

Uczestnicy konkursy przesyłając zgłoszenie potwierdzają, że wyrażają zgodę na udział w konkursie na zasadach określonych w niniejszym regulaminie. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego regulaminu, w każdym czasie bez podania przyczyny.
 


Organizatorzy:
  • Śląsko Jurajskie Stowarzyszenie Qulinarne
  • Hotel POZIOM 511 Desing&Spa.
Wszelkie pytanie dotyczące regulaminu konkursu prosimy kierować do Prezesa stowarzyszenia Pawła Wójcika  pod nr tel. 697 102 721 bądź drogą elektroniczną na adres S.J.S.Qulinarne@wp.pl

Ogłoszenie wyników ok. godz. 17:00. Po ogłoszeniu wyników dla uczestników i organizatorów przewidziany jest Jurajski wieczór z ogniskiem.
 
Zobacz zapowiedź video.
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000