Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.07.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Ruszyły zapisy na szkolenia dotyczące przygotowania dań z wołowiny



W tym roku będzie kolejna edycja szkoleń domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD z zakresu przygotowania dań z Grilla Bbq i Wędzenia oraz Masarstwa Tradycyjnego. Podstawowym produktem zastosowanym  w szkoleniu będzie Polska Wołowina – ras mięsnych.
 
 
Przeważająca większość polskich restauratorów oraz gospodyń domowych skupia się na najbardziej popularnych metodach obróbki mięsa wołowego jak gotowanie, pieczenie, smażenie, wykorzystując klasyczne źródła temperatury a mianowicie energii elektrycznej bądź gazu. Skupiając się tylko na tych najbardziej popularnych elementach nie wykorzystują do końca potencjału jaki drzemie w innych mniej popularnych elementach mięsa wołowego takich jak – łata wołowa - brisket, żebro wołowe, baweta itp. Bardzo widocznym problemem wśród polskich specjalistów związanych z żywieniem jest mała wiedza o innych sposobach przygotowania i obróbkach termicznych jakimi są grillowanie i barbecue. Skutkiem braku w/w wiedzy jest mało urozmaicona oferta potraw z mięsa wołowego w lokalach gastronomicznych oraz gospodarstwach domowych. Celem szczególnym w trakcie szkolenia jest zwiększenie  zarówno dla konsumentów jak i producentów na temat walorów odżywczych i prozdrowotnych w zrównoważonej diecie.
 
Wykorzystanie mało stosowanych wołowych elementów kulinarnych ma za zadanie zwiększenia zapotrzebowania na te elementy a tym samym zwiększenia konsumpcji wołowiny.
 
 
TERMINY SZKOLEŃ i WARSZTATÓW

I Termin  - 20-21-22.01.2023 r.

Szkolenie/warsztaty celowe – dedykowane
Z zakresu: Szkolenie domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD
                   Przygotowanie potraw grill, bbq i wędzenia
Realizowane: przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
Finansowane: z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
Miejsce: Zespół Szkół nr 1, ul. Morska 1, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie

II Termin - 03-04-05.02.2023 r.

Szkolenie/ warsztaty celowe/ dedykowane                      
Z zakresu: Szkolenie domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD
                   Przygotowanie potraw grill, bbq i wędzenia
Realizowane: przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
Finansowane: z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
Miejsce: Drążdżewo, woj. mazowieckie
 
III Termin - 24-25-26.04.2023 r.

Szkolenie/ warsztaty celowe/ dedykowane                      
Z zakresu: Szkolenie domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD
                   Przygotowanie potraw grill, bbq i wędzenia
Realizowane: przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
Finansowane: z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
Miejsce: Sztynort, woj. Warmińsko- mazurskie

Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić formularz oraz odesłać na podany poniżej adres mailowy.     
Zapraszamy do zapisów: mail: biuro@smoker.com.pl
 
Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623
 
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000